Látom van itt aki ellenzi a Lengyelországi autókat.
Nem tudom, nekem nincs tapasztalatom velük. Annyi viszont van, hogy amíg nem adtam el az autómat olyan email-eket írtam Németországi kereskedéseknek, hogy beszámolnák e az itt magyarországon forgalomba helyezett autómat?! Természetesen mindenhonnan nemleges válasz érkezett, volt ahol burkoltan és volt ahol kerek perec megmondták, hogy "Kelet-Európából" származó autót nem számolnak be.... Pedig egy gyári fényezéses, 10.000km-ként szervizszámlákkal (nem csak pecséttel) igazolt futásteljesítményű hibátlan autóról volt szó - amit az első ember aki eljött személyesen megnézni el is vitt.
Ellenben láttam már olyan Németországból, albán-török kereskedőtől származó Passatot, amit tolni sem mernék, nem hogy beleülni. Szóval ez érdekes dolog. Úgy vagyunk mi a Lengyelekkel, Románokkal, Szlovákokkal mint a Németek velünk. Pedig nálunk is vannak jók, náluk is vannak szarok.....
Amúgy rétegmodellről van szó, amihez van értő szerelőm.
Kérdés: Németországban leveszik a rendszámot, ha az autó külföldre kerül eladásra, eddig OK. De mi van azokkal az országokkal, ahol nem veszik le (ilyen ugye pl. UK, de mint kiderült Lengyelország is)? Akkor ha teszem azt feb. 1.-én keltezett az adás-vételi papír és az autónak szemtember 1.-ig van érvényes műszaki vizsgája, akkor Magyarországon meddig közlekedhetek vele legálisan?