animafan10 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 2250

Szia! Én volnék, csak adódtak gondjaim a belépésnél és ezért új nicket csináltam. Jó látni, hogy évek után is van akit még érdekel egy játék, amúgy elnézést a kései reagálásért, csak mással is foglalkoztam és kicsit alább hagyott a lelkesedésem is, de még dolgozgatok az adatbázison. Igen, csináltak a németek egy frissítést, de a fmhungary egy katasztrófa és onnan mindent nem lehet leszedni, mert a linkek zöme hibás, vagy már nem él, meg az a firrsítés se tökéletes amit csináltak, mert csak összedobták gyorsan. Amikkel dolgoztak azok a játékosok képességei, hellyel közzel jók a nevek, de a magyar nevek továbbra is érintetlenül lettek hagyva, a magyar bajnokság meg szerintem nem klappol.

 

Az a célom, hogy legalább minden nemzetnek legyen 2-3 liga szintje még ha nincs is hivatalos játékos ott, de legalább a generált játékosok megdobják a választható keretet, plusz mivel generált ezért független tőlem és a "vadon" gyümölcseként kezelhető. A másik baj az adatbázissal, hogy a karakterek arca elég egysíkú és látszik, hogy nem akartak sok időt belefeccölni és most ezt helyenként próbálom foltozni, meg a hiányzó csapatokat kipótlom emberekkel.A másik probléma ami nehezíti a fejlesztését az az, hogy a mezek és kitek a csapatoknál nem passzolnak és sok csapatnak a zászlaja/címere is hiányos. Hiányolom az új csapat játékon belüli alkotását.

 

Megint másik probléma, hogy ha csapatot akarsz készíteni a szerkesztőben, akkor a koordinátákat a google térképről tudod "x százalékos" pontossággal megadni, ami vagy jó vagy nem, értelemszerűen a koordinátával nem rendelkező csapatok kiakasztják a játékot, mert a gép nem tudja hol játszák a hazai ill idegenbeli meccseket, tehát azt nem tanácsos elhagyni és ezt ahogy láttam sok csapatnál meg is oldották. Másik hiányosság ami már elhangzott azthiszem az, hogy sok bajnokság ténylegesen csak elfekvő, mert nem jön ki kerek perec a csapatok száma, nincs fejlődési szint sem, értelemszerűen nincs alacsonyabb vagy magasabb liga szint, ahová tudnának fejlődni.

 

A kis hibákból én csak annyit emelnék ki, hogy senki se akart a játékosok változatosságával foglalkozni, nem is csináltak külön sablon arcokat, amivel változatosabb lenne a játék, ehhez meg egy 3ds modellező programot kéne találni, meg valahogy beleprogramozni a játékba, amihez még jelen helyzetben nem értek, más ismerősök meg nem igen tud ebben segíteni. Azon kívül meg még van olyan apróság is, hogy ha tözsdéznél, még mindig csak angoloknál tudsz résztvényt venni és a világ többi helye elhanyagolt...

 

A játék 3ds motorja meg nem kapott olyan érdemi orvoslást sajna, hogy azok a hülyeségek amiket a játékosok direkt elkövetnek hogy idegeljenek téged, egyszer s mindenkorra eltűnjön. Lásd : passzolásnál gondolkodás nélkül elpasszolja, belerúg agyatlanul a másikba, lövésnél mindig egy sarkot vesz célba, amikor ott a nagy kapu, szereléseknél nem képes rendes szerelést végrehajtani, hanem mindig felrúgja az ellenfelet, védők folyamatos hátrálása és noku kitámadás.

 

Összességében most ennyit vennék bele, amiket lehetne még orvosolni a játékban, akkor ez tényleg az egyik legjobb játék maradna a foci menedzselők közt. Ezekhez kellene némi programozási és dizájnolási ismeret, meg hogy olyan változót is bele tegyünk, ami nem volt még akkor benne.

 

A ligás kérdésedre a válasz meg leginkább annyi, hogy haladástól függően olyan liga, amit a legkevésbé ismerek. :) Azért, mert nem ragaszkodok teljesen a történelmi hűséghez, tehát nem halálos, hogy más játékosok vannak a legtöbb csapatban mint akik valójában voltak, mert az nagy utánajárás és kérdezősködés lenne, ha korrekten akarnánk csinálni. A magyar ligát is akarnám fejleszteni, pl 20 csapatosra pakolni az első osztályt és változtatni a pénzügyi dolgokban "ez általános a világban" és egy rendes másodosztályt harmad osztályt és megyei kis ligákat valamint "ifi/alsó" osztályos csapatokat, csak ez sok idő lenne és más ligáknál is ugyanez a gondom, hogy lenne mit beletenni.

Amúgy a magyar liga minimum 200 csapatos, mert én szeretem megadni a lehetőséget kis csapatoknak, hogy fejlődjenek és ez mégis csak változatosabbá teszi a játékot. Amennyiben egyszer lesz rá teamem, akkor neki esek ezeknek komolyabban, most nem tudok mondani időpontot mikorra lenne egy ilyen kész. Következő évben meglátom, hogy jut rá idő, de foglalkozok vele :)

 

Egy remake játékon is gondolkodok, csak az meg még odébb van. Köszi, hogy elolvastad és bocs, ha sok volt az írás.