El Chombo Creative Commons License 2012.12.28 0 0 1933

Pár mozzanat valóban Lawrence karakterével kapcsolatban. Voltak akciók, nem ki tudja mennyi, de valóban voltak. Bunyó "Sera kapitánnyal" a Sindzse szemében, pl; a Gyűlölet Fájából az említett órás jelenet és bunyó Fremmel rögtön utána; Willy Maurerrel a Vérfarkas éjszakájában, nem is akármilyen, stb. Számos kisebb-nagyobb jelenet, ami 1-2-3 sorban (néha többen) elintézhető, de kellett bele. És most? Mi van ilyen? Semmi... (Legújabb könyvet nem tudom). Ami utolsó és élénken él az emlékezetemben, az a Fekete Özvegyből van, ami amúgy - szerintem - nem volt olyan rossz, rövidebb és egyszerűbb. Teljesen jól emlékszem a verekedésre a "Fekete Özveggyel", amikor egy kötélhurkot dobott Lawrence nyakába és megpróbálta megfojtani, majd amikor ez nem sikerült, el akarta vágni a torkát, és véletlen a kötelet vágta el, Lawrence pedig kiszabadult... EZ MI??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?!?!?!?!?

 

A másik dolog. Igen. Holdanyó fényes arca. Huan-ti átka. Mennyi visítozás volt a hulláktól? Utóbbiban a két teniszező lány az egész könyvet végigsírta és kb. idegösszeroppanást kaptak. Gonosz és a Fekete Hercegnő? Nem egy karakter - Seymour, Parish, Warlock, Bernie Simpson - megőrült a végére. Sziget a ködben. Az emberek totál elveszítették a józan ítélő képességüket. Monszun? Menekültek az életükért, ahogy csak tudtak, bármi áron... A föld alatti piramis? Nelson amikor a nyomában van a maffia, telepakolja az utat aknával és nem érdekli hogy mi lesz velük, meghalhat az összes, életben kell maradniuk és kész. Mostanában ebből mi van? Szintén semmi.

 

Lawrence elhelyez a végjátékba 5-10 segítőt, akik, ahogy már írtam, megmentik, de úgy, hogy a tettesnek még csak a haja szála se görbülhessen meg, plusz, ha letett 5 segítőt, és csak 4-et lőtt el, inkább hagy még meghalni pár embert, de az 5. legyen aki felteszi az I-re a pontot. Egy könyvben is nevetséges, de az összesben? Karvaly árnyékában-nak a vége 2-3 oldal volt. Belépett a szobába, elkapták, jött a Karvaly és megmentette. Csókolom. Ezt most miért nem lehet?? Kedvencem amikor a tettes elkap 10-15 embert, sakkban tartja, és az egész történetet elmeséli. Nincs ember aki így tette, halomra lőné az összeset, mielőtt lehetőségük adódik menekülni. Régen pár oldal volt a végjáték, aztán Lawrence elmesélte mindenkinek, mi hogy történt...

 

A vicceskedés. Nebet Het a Halottak Úrnője. Ilyen téren kedvencem. Amik ott mentek, volt hogy 5X visszaolvastam úgy röhögtem. Pl. amikor Lendvay megtalálja Diamond holttestét a szarkofágból kiesve elvágott torokkal, majd felhívja a rendőrséget és Freddy Krugerként mutatkozik be. Vagy amikor figyelmeztetésül belőnek a kávézóba párat, az asztal alá ugrik, majd az érkező és halálra rémült pincérnek mondja arra a kérdésre, hogy "mi történt Uram?", válaszként, hogy "áthelyezték a lőtér gyakorlópályáját, nem hallotta reggel a rádióban?" aztán felkel, visszaül az asztalhoz, kibogarássza a szendvicséből az üvegszilánkokat, megeszi, és várja a rendőrséget... Betegre röhögtem magam ezeken, azért is emlékszem rá. Olyan Bruce Willis-es feeling, a mindenre szarok tróger magánhekus. Ezek most hol vannak, szintén? Vannak hülye Billy poénok, vagy már az sem...

 

Stephen Kingről meg annyit. Valóban más író, más téma, más kategória. De KOMOLY. Komolyan lehet venni, még ha horrorokat meg ilyen mélyebb értelmű pszichológiai történeteket is ír. Én sosem szerettem. Utóbbi időben szerettem meg pár könyvét. Az It (Az) volt az első, szerintem ez nagyon jó volt. A Shining (Ragyogás) fantasztikus. Az Insomniát (Nem jön álom a szememre) most olvasom, egyelőre elmegy. A filmesített változatok borzalmasak. A Carrie, Cujo, Rémautó, stb, valóban szarok (szerintem). Neki 1-2 nagy klasszikusa van, ami jó. De azok tényleg jók... Ennyit róla, és elnézést, hogy itt vele példálóztam :) LLL-nek van itt helye, nem SK-nek :)