dzsugasvili82 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 1877

November tájékán, amikor az új könyv még nem jelent meg, felnéztem a Facebook-oldalra, de láttam, hogy csupa haszontalan  dolog volt, pl. hogy holnap megjelenik az új könyv, meg hogy mikor lesz dedikálás és hol (tehát kb. annyi, amennyi a hivatalos weboldalon), szóval azóta nem bojgattam. Az meg, hogy csak ömlengő kommentek vannak, nem lep meg. Azokhoz a bejegyzésekhez így dukál. De most hogy ezt írtad, tudom, hogy továbbra sincs ott keresnivalóm. 

 

Én pl. úgy tévedtem erre a fórumra, hogy a talán legrégebbi rajongói oldalos, Big Joe (akinek ezúton is köszönet, mert nagyon sok hasznos infót, sőt könyvet szedtem tőle az elmúlt 10 évben), megszűntette a saját fórumát az oldalán, és ide irányított át. Sokáig csak ritkán néztem ide, de tavaly láttam, hogy ha nem is sok, de némi élet azért pislákol itt, így aztán írtam ide. Azóta egész szépen pörög az oldal szerintem. A Gugli 7. helyen dobja ki LLL nevére keresve, szóval más is ide találhat (főleg ha meglátja a Facebook-oldalt :-)).

 

Egyébként Big Joe-ról jut eszembe, hogy fent volt nála sok könyv az oldalán, ott volt, hogy LLL bácsit nem zavarja, mert megkérdezte tőle. Erre meg 2-3 éve megjelent, hogy a kiadó és a szerző kérésére le kellett szedni mindet! Úgyhogy valószínűleg a kiadóváltással a pitiánerség is magasabb fokra hágott, az árak is azóta szaladtak el, és amíg a 2008-as Manituk (nálam az utolsó jó könyv, ami kimagaslik a megjelentek közül, mert már előtte is jó pár gyenge jelent meg, nemhogy azóta) még a Gestánál jelent meg, addig az utána következőkben már egyetlen elfogadható se volt a mai napig.

Előzmény: mr.popeye (1876)