mr.popeye Creative Commons License 2012.12.21 0 0 1876

El Chombo: én teljességgel egyetértek azzal kapcsolatban, ami az Az-ról írtál, ugyanakkor én úgy vagyok vele, hogy nem szívesen hozom fel Kinget példának egy LLL fórumban, bár szívesen tenném. . Hogy miért? Azt hiszem azért, mert Kinget nem sorolnám a színtiszta ponyvairodalomhoz, az ő művei hogy úgy mondjam, a ki-kikacsingatnak a szépirodalom felé (tényleg csak kacsintgatnak, nem mondom, hogy oda tartoznak).

Amit pedig te és Dzsugasvili a rajongókkal való kapcsolattartásról írtok: igen, ez valóban eléggé ellentmondásos- nem igazán tűnik úgy, hogy törődnének a rajongók véleményével.
Valószínűleg ez itt a legnagyobb, legismertebb fórum LLL-ről, de nem hiszem, hogy LLL vagy a kiadóból valaki követné. A hivatalos oldal trágya,ez így van.  A rajongói oldal viszont (Tulpa.lapunk) nagyon pofás, és igényes, sok kiegészítő dolog található ott...

Amit viszont nem említettetek, gondolom talán nem lájkoltátok, az a Facebook-oldala. Az utóbbi időben ott egyre inkább zajlik az élet. Sőt, most már túlzottan tenyérbe mászóak, sajnos: naponta tesznek fel idétlen kérdéseket: Mit olvastok éppen? Melyik LLL könyv kerül a fa alá? ... néha pedig azt is megkérdik, hogy mi a véleményetek?
Hát, amilyen hozzászólások ott vannak, az röhej. Persze mások véleményét tisztelni kell, de ilyesmikre: Nekem nagyon tetszett :) vagy Jó az új könyv :) - mit lehet reagálni? ...ennél részletesebb, és okkifejtőbb véleménnyel nem találkozni ott. Ez kérem,  találó kifejezéssel élve, a segglyuk szájúság.  Az ilyen hsz-ek nem érnek semmit az én szememben, hogy finoman fejezzem ki magam.

És a legmegdöbbentőbb az egészben, egy igazán nagy furcsaság: negatív véleményt ott nem találtok! Speciel kettő negatív hangvitelű hozzászólással találkoztam ott a jó néhány hónap alatt, amióta lájkoltam az oldalt. Na jó, csak eggyel, a másikat én magam írtam :) És tudjátok, mi történt? Fél órán belül mindkettőnek nyoma veszett, törölték.
Ezek után adott a kérdés: valóban számít a véleményünk? Mert egyáltalán nem úgy néz ki.

Előzmény: El Chombo (1872)