jocibálna Creative Commons License 2012.12.21 0 0 122

Sziasztok!

Most jöttünk haza Freeportból, Bahamák. Az Intervaltól nyertük a szállást. Azért elég messze van, 10 óra Londontól. Lekéstük a csatlakozást oda is meg vissza is a biztonsági szolgálat "alapossága" miatt. Ott álltunk Londonban, mondták másik járatra adnak jegyet, de kell ESTA, amerikai vízum , Miamin keresztül. A nejemnek nem engedélyezték. Akkor menjünk haza, mignem egy másik ügyintéző, menjünk Nassau felé. és úgy Freeportba. 1 éjszaka Londonban, és 1 nappal később ott voltunk. Azért érdekelne, korrekt volt-e ez a vízum szükséglet, mert Miamiban csak átszálltunk volna.

Hát a Grand Bahamák szép hely, de még sokat kell fejlődnie, infrastruktúra gyenge. Boltok, üzletek, közlekedés nehézkes. Így karácsony előtt prima 27 fok volt,de majd mindennap felhős, sokszor esős .Gyönyörű strandok és tenger. A nejem élvezte, hogy "tiszta amerika", a boltok, a gyorséttermek. A resort-ból járt ingyenes busz Lukayan market place-re, itt lehetett pénzt költeni. Az ékszer, parfüm, alkohol jó áron (nincs adó rajta). Az élelmiszer, étterermi árak magasak. közel 2x mint nálunk. Ott akartunk kocsit bérelni (Tenerifén minden utcában több kölcsönző), de nem ment, sőt az európiaknak valami plusz biztosítás kell, így 100 $/nap nem kellett.Béreltünk robogót, na ez tök jó volt. Aki arra jár ne hagyja ki a Lukayan nemzeti parkot, ami mangrove mocsár, és itt a Golden Rock Baech. Ez a leggyönyörübb strand, tiszta fehér homok, azurkék tenger. Délután 2-kor,mikor elment a buszos turista csapat, egyszer csak 2-n voltunk a nejemmel 3 km fehár homkos parton, szuper volt.

Freeport belvárosa haldoklik, szinte minden bezárt, szupermarketek, Internetional Bazar nincsenek.

Visszafelé 1 napot Nassauban voltunk kénytelenek lenni, na ez egy lüktető város, itt állnak meg a nagy hajók a Karib tengeren, ez egy nagy duty free shop.

Szép hely, de én Tenerifére mennék vissza szívesebben.