Kedves Levelezőtársaim!
Ami a kulturális rendezvényeket illeti, elmondhatom, hogy a bőség zavarával küzdünk. Minden rendezvényt nem is tudok említeni, elmenni valamennyire sajnos, végképpen nem tudok. (Pedig érdemes lenne.)
Ma fél 5-kor a zeneiskolában (Dózsa György u. 18.) Kántor Erika tanárnő növendékeinek hangversenyét tartják. (Az ilyen rendezvény különösen kedves nekem, ugyanis a tanszaki hangversenyeket én vezettem be még 1967-ben. Évente 20 ún. "kis" hangversenyt tartottunk, melyen minden növendék évente kétszer szerepelt. Ennek előtte az volt a szokás, hogy évi 2-3 hangversenyen a legeredményesebben tanuló növendékek szerepeltek. Természetesen ennek a megoldásnak is volt létjogosultsága zenepedagógiai szempontból.)
Pénteken 17 órai kezdettel tartják a zeneiskola "nagy" hangversenyét, melyen miden tanszak bemutatkozik a Kultúrpalotában.
19 órakor a Színházteremben lesz színdarab.
Szombaton a Barátok Templomában 18 órai kezdettel zenés áhítat keretében a Liszt Kórus és az Ad Libitum Kórus énekel.
Vasárnap a Belvárosi Templomban 19 órai kezdettel az érsekcsanádi Összhang Kórus énekel, szintén zenés áhítat keretében.
G. Z.