pupoka Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1902

"A mi csalódást keltett számomra:......."

 

A rendezésért az EHF felel. És hát bizony elég gyengére sikeredett. /játékvezető, fegyelmi bizottság, közönség/

 

- Amióta üzlet a sport, azóta a rendezőknek lejt a pálya. Minél messzebb jutnak, annál több a néző. De a szerb kapitányt azonnal ki kellett volna tiltani a tornáról, amikor mérkőzés közben benyúlt és megrángatta az ellenfél játékosának a mezét. Ha a bírók nem látták, akkor a felvételek alapján. Szerintem az EHF korifeusai ekkor veszítették el a becsületüket.

 

- Az, hogy a mérkőzések döntő többsége többé-kevésbé sportszerű keretek között zajlott, leginkább a Tomori-féle botránynak köszönhető. Ott kiborult a bili és látszott, hogy vagy kézilabdáznak, vagy ketrecharcolnak a továbbiakban. Szerencsére győzött a józanész. A magyar-mn után szisztematikus brutalitásról nem beszélhetünk. Egyébként KEB "kisfilmje" is hasznosnak bizonyult.

 

- A fegyelmi bizottság döntése szánalmas cirkusz volt. A felháborítóan gyenge bíráskodás miatt kitört balhét  aljasul kezelték. Farizeus, részrehajló módon az egészet Tomori nyakába varrták.  És ez a lehető legrosszabb. /A magyar sajtó viselkedése is elég szánalmasra sikeredett. Nem emlékszem, hogy valaki is kiállt volna Tomori és KEB mellett./

 

- A döntőkre javult a bíráskodás színvonala, gondolom, a reszlit hazaküldték.

 

- Az üres lelátókról nem tehetnek, rapid rendezés volt.

Előzmény: Djurkevic_ (1901)