asta Creative Commons License 2012.12.16 0 0 16

Érdekelne a véleményed egy szerintem botrányos eset kapcsán:

Tegnap a Deák térnél egy külföldön tanuló, magyar egyetemista kislányt vegzált 2 db ellenőr és kettő darab rendőr.

A kislány aznap vett bérletet és a vásárláskor bemutatta a nemzetközi bankkártyával egybekötött, arcképes diákigazolványát, amelyen a neve és a külföldi egyetem neve is szerepel. A pénztárnál azt mondták, hogy ezzel használhatja a kedvezményes bérletet. Ezt az igazolványt bárhol az EU-n belül elfogadják egyébként.

Ezzel szemben az ellenőrök nem fogadták el, semmilyen érv nem hatott rájuk, csalónak nevezték a kislányt és minősíthetetlen hangnemet alkalmaztak, végül még rendőrt is hívtak, mindjárt kettőt. Fő a közbiztonáság!

Tanulási időben ezért több órát kellett elvesztegetnie, hogy az Akácfa utcában elintézze az incidenst... nem teljes sikerrel, mert állítólag csak a magyar diákigazolványt lehet elfogadni. Kérdem én: ezt a pénztáros miért nem tudta???? Valamint miért kell egy jóhiszemű embert ilyen botránynak kitenni és megbüntetni? Mégis ki volt a hibás???? Miért neki kell tudnia azt, amit a jegyeladónak kellett volna? Egyáltalán miféle stílus ez?!

Milyen ország ez, ahol egyetlen cél az, hogy rosszul érezze magát a bőrében, aki idejön???  Gondolah hasonlóan viselkednek egy külföldi túristával is.... és ő még csak védekezni sem tud.

Előzmény: Dumás Sanyi (15)