gergerg
2012.12.13
|
|
0 0
291
|
Azért nem mondom, mert nincs mit. Megporzás nélküli kötődés szrintem olyan ritka mint a fehér holló. Főlleg meggynél. Ha van olyan szer ami segít ebben azt meg én nem szeretném kipróbálni, nekem természetellenes szaga van. Én azt gondolom hogy a búzatáblák között lévő egyfajta meddő gyümölcsök esetén van csak szerepe a porzók telepítésének, kiskertekben mindig van a közelben porzó. Csak arra kell gondolnom hogy én a saját kertembe hány fajtát gyüjtök össze, a szomszédok bármilyen fajtát ültethetnek, biztosítom nekik a porzót. És még akkor a vadakról és magoncokról nem is beszéltem. És az hogy leírják hogy mi mit poroz, az nem zárja ki azt hogy más nem porozza. Ha a nemesítő keresi egy fajta porzóját az nem jelenti azt hogy nincs neki. Ha nekem egy önmeddő fa aminek nem tudják egyértelműen megmondani a porzóját szépen terem, eszembe sem jut hogy mi porozza. Amivel te próbálkoztál, nem tudom milyen szer volt, de el tudom képzelni azt is, főleg a moniliarezisztens meggyeknél, hogy a virág kicsit eltér a többi fajtától, ezért nehézkes a porzás. Az is lehet hogy egyszerű virágzáskésleltetéssel is lehetne segíteni, erre biztos van valami maszlag. A megoldás viszont szerintem semmiképp nem a partenokarpia. Ebben nem hiszek. |
Előzmény: Törölt nick (289)
|
|