sas_madar Creative Commons License 2012.12.12 0 0 873

Milyen statisztikákat? Amit az mlmhaterek készítenek a hasukra ütve? Olyat már láttam eleget. De ha csak azokat a területeket nézzük ahol az MLM elterjedt (kozmetika, tápkieg, pénzügyi termékek) még ott sem tudnak pontos statisztikát mondani, hogy mennyi az össz forgalom. Csak becslések vannak és azok is elég nagy eltérésekkel (20-25%-os is akár). Utóljára kb fél éve sikerült egy 2009-es adatot találni, de ott is leírták, hogy csak hozzávetőlegesen megbecsülni lehet az össz forgalmat. És ez csak a kozmetikai piac volt. Ha jól emlékszem 121Mrd Ft volt. Másik elemzés szerint meg jóval több. Kérdés, hogy melyik felmérésben milyen termékeket vettek alapul, mert ezt sem lehet tudni.

Ez szerint 2009-ben 19-20Mrd volt a tápkieg forgalom, de megintcsak nem lehet tudni, hogy pontosan milyen termékeket vettek alapul. Azt, hogy az MLM cégek részesedése ebből mennyi azt nem lehet tudni legfeljebb csak becsülni lehet, viszont az tuti, hogy jóval több, mint 2%. Pontos adatot nem lehet mondani mivel nincs olyan kimutatás ahol külön vannak választva az egyes termékcsoportok. Márpedig a cégek nem csak egyféle termékcsoportot forgalmaznak.

http://www.haszon.hu/noknek/uezleti-tippek/1059-valsagallo-vitaminbiznisz.html

 

De köszönjük Emese az elmés hozzászólásodat.

 

A kérdésre meg nem tudsz válaszolni így inkább terelsz. Jellemző mlmhateres hozzáállás. Bár tőled nem is várhattunk mást.

Előzmény: Berlusz Móni (870)