gazo22 Creative Commons License 2012.12.11 0 0 144

Kedves Levelezőtársaim!

Örömmel hallom a híradásokat, hogy egyre kevesebb a halálos közlekedési baleset. Változatlanul az a véleményem, hogy egyetlen egy is sok. A balesetek jó része elkerülhető, tél idején úgy látom, lassabb és figyelmesebb vezetéssel.

Hogy lassan és figyelmesen vezettem, - nekem még rádió sincs az autómban, nem táplálkozom, nem cigarettázom, (egyébként sem), nem nyúzom a mobil telefont, kizárólag a vezetésre figyelek. Nem gondolom, hogy ezzel tegnap este halálos balesetet előztem meg, de egy súlyos sérülést valószínűleg igen. A Czirfusz utcán jöttünk a körforgalom felé Egy kerékpáros fiatalember valami szerelt a járművén, talán a világítást, majd hirtelen nyeregbe pattant, és átvágott előttem az autóbuszok bejáratához. Ahova egyéként csak busznak szabadna behajtani. Bár nem állt egyetlen busz sem a nekem bal oldalra eső öbölben, mégis lassan haladtam. Részint mert előtte van egy 30 km-es tábla, részint, mert csúszós az út. Ezen kívül igyekszem takarékos benzinfogyasztással kezelni az autót, tehát nem gyorsítók fel, hogy aztán ötven méter után a fékre lépjek.

Végül szerencsésen megálltam a fiatalember elütése nélkül. Aki az egészből mitsem vett észre, mivel vastag füles szőrmesapka volt rajta, fülében pedig az elmaradhatatlan fülhallgatóval élvezte a zenét. Biztosan valami jó számot hallgathatott.

Tisztelettel:

Gál Zoltán