zimi78 Creative Commons License 2012.12.10 0 0 102

Hát, nem semmi becsapódás lehetett.

Nekem is féloldalas csukásnak látszott a dolog. Megnéztem a videót többször is. A jobb kezed (a jobb fékkel) folyamatosan a hevedereket fogta, mikor lepördültél. Emiatt nem hinném, hogy negatív spirál lett volna.

Mikor a féloldalast kaptad, nem fogtad meg az ernyő nyitott oldalát és ellentétesen sem próbáltál dőlni, hogy ellensúlyozd a lepördülést...

A másik, amit észrevettem, hogy elég lazára lehettek hagyva a fékzsinórok, de ez sokat nem jelent, esetleg érdemes lett volna fentebb ráfogni a fékekre, de ezt a többiek is mondták ott..

 

És ezért mondom folyton; a féloldalas csukást nem lehet eleget gyakorolni! Nyugodt időben, persze! Mert aki megismeri és gyakorolja, hogy mennyi fékkel és dőléssel lehet a nyitott oldalt megfékezni, majd mennyit és mennyire kell rápumpálni a csukott oldalra, hogy nyíljon, az aktív időben rutinszerűen cselekszik és jó eséllyel repül tovább, lepördülés helyett.

 

Persze csak süketelek én itt, mert már átestél egy balesetből adódó traumán, ami miatt (teljesen érthető módon) abbahagytad ezt a szép sportot.

Azért értem meg a döntésed, mert régebben én is baleseteztem egyet. Akkor csak jól leseggeltem, de annyira, hogy megrántottam a lábujjamat (azóta fo.ok a zsákeséstől pedig tudom, nem egy nagy ügy, csak éppen ez valami pszichés rögződés lett nálam).

Mindez persze semmi egy töréshez képest, de utána én is félve startolgattam, ezért el se merem képzelni, milyen lehetett megélni egy ilyen lepördülést. Nem csoda, hogy befejezted.

Talán csak annyit tennék hozzá, hogy a féloldalas csukást lehet különböző fokozatokban gyakorolni, és ezzel a rávezetéssel elég biztonságosan el lehet jutni a teljes félcsukás gyakorlásához, ami ilyen esetben megment a be..szódástól.

Előzmény: Tradiator (100)