gergerg Creative Commons License 2012.12.09 0 0 48975

Van is, egész sok. Na nekik kéne rendes pénzt fizetni. És persze azt is hozzá kell tennem hogy lehet egy maszek akár milyen profi, ha az emberei nem azok. Ha meg azok, akkor azokat is meg kell fizetni, napi 7000-ért kevés ember hajt ráncnélküli könyököt. :-)) Na ez az ami igazán ritka, ahol van normális mukára hajlandó melós, és van igény a normális melóra. Mikor Dk elosztóit látom, simán elhinném hogy én csináltam régebben, csupán 2 eltérés lenne, az elosztó tiusa, és hogy én a nulla védő sínre nem egy, hanem 2 karikával kötöm fel a vezetéket. Nem tudom Dk hogy köti, nekem a nullák és a védők is ugyan abban a sorrendben szoktak felkötve lenni, ahogy a kismegszakítók. Csakogy ez nem mindenhol megy.  Elég sokmindent láttam már, volt ahol elkezdtem kikötegelni a vezetékeket, mire a főnök rámszólt hogy mit csinálok, kössem be és gyűrjem a helyére. Kb 15 percel tart tuvább egy 2 soros elosztót szépen megcsináln mint csúnyán. És volt ahol kifejezett igény volt a szép munkára, na nem azért mert a főnök azt gondolta hogy így jobb, hanem mert tudta hogy a megrendelők nem értenek a villanyszereléshez, viszont lehet hogy látták már pl a saját kócos elosztójukat, és ha meglátják a mi szépünket akkor majd hanyadt esnek. Ez be is jött, de aki ilyen dörzsölt az ahhoz is elég dörzsölt hogy ne fizesse meg az emberét. Indokok: Ha a melós jól keres, lesz pénze, és nem akar hétvégén dolgozni, mert költeni akar menni. Ha viszont nincs, akkor meghúzza magát és bármire rávehető. Este sem kell időben haza indulni, mert akkor még képes elmenni maszekolni, vagy otthon csinálni valamit és akkor holnap hogy fog dolgozni. Legjobb ha minden nap ráhúzunk legalább egy órát, ezt még be kell fejezni alapon, akkor úgy is mindenki nyomja ezerrel mert menne haza, és akkor otthon már csak fürdés, vacsora, és alvás. Meg hasonlók. Mi ennek a vége 10-ből 9 szer? Aki hajlandó lenne szépen dolgozni, azt vagy nem fizetik meg, vagy egyszerűen nincs rá igény. Én elég sok pluszt be szoktam vállalni még itthonra is, de soha senkinek eszébe sem jutott még honorálni. Mindjárt keresek pár példát.

Előzmény: erga45 (48968)