Szerintem Szabó Dávid határozottan a legjobban énekelt popdalt ezidáig. A párbajdal, bár Csobot Adélnak is jól sikerült, mégis nekem Dávidé sokkal jobban tetszett. Összeségében Adél több dalt énekelt jobban az idei X-ban, új látszik a nézőket is ő győzte meg jobban.
Ellenben Dávid líraibb oldala overhightlevel, amit a párbajdala is hűen tükrözött.
Régebben emlékszem a médiában azt mondta Dávid, hogy nemcsak elismert akar lenni, hanem közismert, vagy valami hasonlót mondott. Szerintem sikerült neki, nyilván mindenki győzni akar, de szerintem bár nem lett első, ő is már rég győzőtt azzal hogy a legjobbak közé bejutott.
Kiemelném, hogy nagyon bátor dolog volt a párbajon lírai jellegűt énekelnie Adélnak, mikor pont a líraiban a legerősebb Gergő.
Csobot Adél mindhárom produkciója nagyon tetszett, az elsőben a táncos jelenetet nagyon jól kitalálták, a másodikban egy i-betűs jelzővel illette Geszti Péter, bár ő negatív jelzőnek szánta amiben nincs igaza, de szerintem a fiatalsággal összefüggésben értelmezve pozitív.
Szerintem is i-vel kezdődik amit lehetett róla állítani, de az a szó az ISTENNŐ, mivel teljesen úgy nézett ki a mint egy görög istennő :).
Oláh Gergő esetében az első dalra egy sportversenyes safety kifejezéssel élnék, ami nem baj, hanem jó mivel a Queen dalra tartogattak főleg mint utóbb kiderült. Mind a kettő jól sikerült, s bár a második lényegesen nehezebb dal pláne az előadott koerográfiával szerintem nagyon jól sikerült megoldani az elvárt módon. Külön tetszett, hogy ez a zenei irányzat is feküdt Gergőnek. Nagy Feró a dal elejét „gyengébbnek” érezte, én pont fordítva voltam ezzel, az eleje mintha lendületesebb lett volna egy árnyalattal a végéhezképest, de szerintem sokaknak beletört volna a bicskája ebbe a dalba, szóval majdnem fullos volt, de Queen-en kívül ezt más nem tudná fullosan elénekelni :).
Antal Timi esetében Nagy Feró jól megfogalmazta, hogy a mélyebb hangon történő éneklése hamis volt, aminek most én fejteném ki a pontos okát építő jelleggel, mert komolyan hiányolom kezdem hiányolni a régi Timi-t, régebben ilyen gondok nem voltak. Azért nem jó a mélyen éneklés, mert egyrészt túl mély, és mivel a hajóból sem lesz tengeralattjáró, hanem Titanik ezért ezt az öblös mélyenlebegtetést (ez maradjon meg Stonnak :)), ami eddig nem volt tessék a szemébe dobni! A Bionce dalnál is ez volt a probléma, és látatlanul azt gyanítom, hogy ez valami tanult daltechnikai félreértelmezés következménye.
Szerintem merész volt, nem csak a már említett Queen dalválasztás, de a Wolf Katis is, nekem mindkettőben az eredeti jobban tetszett, de szépen sikerült, mindkét X énekesnek megoldani a feladatot, pláne, hogy a közismertebb dalokkal a legnehezebb boldogulni.
Az összes X-faktor közül most érzem valóban azt, hogy bárkire is szavaznak a legtöbben az megérdemli a győzelmet, nálam holtverseny van alapvetően, a tegnapi megmérettésen nekem Adél volt a legjobb, számomra is meglepő módon :) ,mert Adél ugyan hozta magát, Timinél sajnos mínusz 5-10 %-os visszaesés volt tapasztalható a minőségben.
Gergőnél 2-3 %.
Keresztes Ildikóval egyetértek abban, hogy a versengés feszültségének nyomása nehezedik az énekesekre és ez is észrevehető volt tegnap a minőségben.
Hát megint nem sikerült kevesebbet írnom.. :D