T.Tanácsos Creative Commons License 2012.12.06 0 0 522

Fokozódó homály


Pintér Sándor reményei azonban szertefoszlani látszanak. A parlament a tervek szerint még kétszer ülésezik idén, az ügynökkérdés nincs a napirendi pontok között, a bizottság felállítását pedig a plenáris ülésnek kell jóváhagynia. Ez persze nem akadálya annak, hogy egyik napról a másikra felállítsák a bizottságot, azonban ennek eddig semmi jele.

 

Megkérdeztük a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, valamint a Belügyminisztériumot, hogy mi történt Pintér parlamenti válasza óta az ügynökkérdésben, összeáll-e a Lázár által bejelentett bizottság. Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy a korábbi fideszes nyilatkozatok alapján ha nem politikusok, akkor kik lesznek a bizottságban, milyen szempontok alapján fogják kiválasztani a tagokat. Azt is megkérdeztük, hogy Lázár vagy Zsiga útmutatásait követné-e a bizottság, azaz végül foglalkoznak-e a piti besúgóknak nevezett ügynökökkel, vagy nem.

 

Kérdéseinkre első körben az a reakció érkezett, hogy majd Rétvári Bence, a KIM államtitkára válaszol, majd a Lázár János vezette Miniszterelnökséghez irányítottak. A Miniszterelnöki Hivataltól pár órával később az a válasz érkezett, hogy figyelmünkbe ajánlják Pintér Sándor november eleji parlamenti felszólalását, amely egyetlen konkrétumot sem tartalmazott. Ezek alapján nemcsak az ügynökmúlt feltárása, hanem a Nemzeti Emlékezet Bizottságának felállítása is bizonytalan.

http://www.origo.hu/itthon/20121206-lazar-janos-az-ugynokaktakrol.html