Wassernyolcas Creative Commons License 2012.12.05 0 0 1925

Íme a recept, amit pontosan betartottam. Még borélesztőt is vásároltam. Két fontos körülményről viszont nincs szó, a helyiség hőmérsékletéről és a várható időtartamról. Valószínüleg itt hibáztam. Most viszont sima sütőélesztővel indítottam újra.

A recept:

"A dércsípte galagonyát összezúzzuk. 1 kg. mag nélküli gyümölcsre 4 l. forró vizet töltünk, 2 napig előerjesztjük, majd enyhén kipréseljük. Az így nyert léhez 75 dkg. cukrot adunk fajélesztővel beoltjuk. Miután kierjedt lefejtjük, palackozzuk, és légmentesen ledugaszoljuk."

Elnézést, hogy ezen a topicon borozok, de úgy látom olyan nagyon nem zavartam meg a különlegesen lekvározókat, sőt ők is segítettek. Köszönet érte. W8.

Előzmény: borsika79 (1921)