villantós Creative Commons License 2012.12.04 0 0 170

2004

 

Adatgyűjtés a Választási Irodán Lendvai és Juhász kérésére?    

Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője az Országos Választási Bizottság tegnapi ülése közben mobiltelefonon azt közölte beszélgetőpartnerével, hogy Lendvai és Juhász kérésére már ki is gyűjtötte az adatokat.

Ezt követően a Magyar Nemzet megkérdezte az OVI vezetőjét, milyen adatokat gyűjt ki és ismertet a választási iroda ebben az ügyben a pártokkal. Rytkó közölte: természetesen nem az érintett 1139 szavazókör listáját állította össze és közölte bárkivel is, hiszen ezt a listát ő maga is csak tegnap este ismerte meg. Gaudi Nagy Tamás, az MVSZ OVB-be delegált tagja ugyanis hivatkozott erre a listára, és a bírósági iratok között is szerepel a szavazókörök névsora. Hozzátette, a listát holnap reggel felteszik a választási iroda honlapjára. 

A pártok egyébként – Rytkó közlése szerint – sorra megkeresték telefonon, melyik körzetekről van szó. Ellenőrizni kívánták, hogy delegáltak-e annak idején tagokat az érintett 1139 körzet szavazatszámláló bizottságaiba. Szerinte a pártok csak hézagosan éltek a delegálás jogával, az általuk jelölt bizottsági tagok számát pedig ugyancsak közzétették az interneten. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a lap kérdésére leszögezte: semmilyen listát nem kértek és nem is kaptak Rytkó Emíliától. Juhász Gábor, a Belügyminisztérium politikai államtitkárát nem lehetett elérni.