látható Creative Commons License 2012.12.01 0 0 163

„Mi tettük a legtöbbet a békés rendszerváltásért. Azért mondtunk le a hatalomról, hogy Magyarország parlamentáris demokrácia legyen.

Mások viszont csak azért akartak rendszerváltást, hogy hatalmuk legyen." 

 

(„A demagóg Kovács legújabb kijelentése.
A pofátlanság teteje!”)

 

Dávid Ibolya kifogásolta Horn Gyula volt kormányfő kijelentését, miszerint a szocialisták tették a legtöbbet a rendszerváltozásért.

Az ellenzéki politikus azt mondta: lassan kezd kialakulni az az abszurd helyzet, hogy a szocialisták vesznek össze azon, melyik szárnyuk váltott rendszert. 
"Ha Horn Gyula volt miniszterelnök nemcsak a Cölöpök című könyvét olvassa, hanem az ellenzéki kerekasztal jegyzőkönyveit, a nemzeti kerekasztal jegyzőkönyveit, vagy Antall Józsefnek a Modell és valóság című könyvét, akkor valószínűleg ő is belátná, hogy az MSZMP soha nem akart rendszerváltozást" - mondta Dávid Ibolya.

 

Hozzátette: az MSZMP utódpártja, az MSZP, felismerve azt, hogy a gazdasági reformok utat törtek maguknak, hogy a politikai reformok égetően szükségessé váltak 1988-89-ben, megadták magukat a rendszerváltó folyamatnak. 
Mint mondta, várja, hogy a másik rendszerváltó párt, az SZDSZ hogyan értéki Horn Gyula ezen mondatát.”

 

"Oda jutottak már, hogy magukat nevezték ki a legnagyobb rendszerváltoztató erőnek - mondta Kövér László szerdán Hódmezővásárhelyen, egy fórumon Kovács László MSZP-elnök és Horn Gyula volt kormányfő kijelentésére reagálva."
http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=22068&mode=thread&order=0&thold=0

 

„Az antológia öszértékelése szerint, az MSZP-SZDSZ koalíció Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő országából, - egy valutaválságoktól szenvedő,

a gazdaságpolitika minden szegmentumában negatív eredményeket produkáló, eladósosott államot csinált.”

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=22163

 

 

 

A Nemzetközi Valutaalap élesen bírálja a magyar gazdaságot.(2004.Május.)

Kemény kritikákat fogalmaz meg hazánkkal szemben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyar gazdaságról készült legújabb éves jelentése. A szervezet elsősorban a kiugróan magas költségvetési és folyó fizetésimérleg-hiányt értékeli aggasztónak. A jelentés megállapítja: a túlzott deficit feszültségeket kelt a gazdaságban.