Törölt nick Creative Commons License 2012.11.30 0 0 355

Törölnie kell a Facebooknak a pedofilellenes oldalt

 

"A bíróság egy ír pedofilellenes szervezet Facebook-oldalának törlésére kötelezte a közösségi szájtot azt követően, hogy egy korábbi szexuális bűnelkövető pert nyert a szervezettel szemben.

 

A "Keeping our kids safe from predators", vagyis a "Tartsuk távol gyerekeinket a szexuális ragadozóktól" nevet viselő, mintegy ötezer követővel rendelkező Facebook-oldalt egy brit civil szervezet működteti. Ennek tagjai és szimpatizánsai a facebookos felületen pedofilok és más szexuális bűnözők fotóis és személyes adatait publikálták.

 

Az oldalon egy korábban már börtönt is megjárt szexuális bűnöző adatait is publikálták, amely alatt kommentben fenyegető üzenetek is megjelentek. A névtelenséget kérő férfi ezt követően indított pert az oldal működtetői ellen egyebek mellett személyes adattal való visszaélés miatt.

 

A férfi a bíróságon elmondta, hogy attól tartott, hogy a gyűlölködő kommentelők felgyújtják a házát. Az ügyében eljáró bíróság a korábbi szexuális bűnelkövető számára kedvező ítéletet hozott, melyben kötelezte a Facebookot a pedofilellenes felhasználói oldal törlésére. A közösségi oldal működtetői egyébként már korábban törölték az ominózus bejegyzést és annak kommentjeit is. A bíró indoklása szerint a felperes már lerótta büntetését a társadalom előtt: a férfit két évtizeddel korábban elkövetett bűncselekménye miatt hat évet töltött a rácsok mögött."