vargaistvan82 Creative Commons License 2012.11.30 0 0 77257

Üdv mindenki,

 

még mindig szopok a levegős üzemahyag rendszerrel (Audi A6 2.5 TDI Quatro Tiptronic 180Le évj.:2001). A tank felől a szivattyúból (jobb hátsó ülés alatt) jön hang gyújtásra vagy 28-as biztosíték direktbe kötésére, szortyog. Nem szedem szét, szerintem az jó (a probléma ugye úgy keletkezett, hogy negyed tankot mutatott még a kijelző, viszont mégis kifogyott az üzemanyag, nekem pedig sikerült a rendszert fellevegősítenem indítózással). Viszont kíváncsi lennék erre az átemelő szivattyúra. Az ugyanazon a helyen van, csak a bal hátsó alatt? Onnan lekaptam a fedelet (3 csavar), bizti direktbe kötésére nem ad ki semmiféle hangot. A vetetéket lehúztam (2 szál), rámértem, és nem kap áramot. De őszintén szólva azt sem tudom, hogy jó helyen mértem-e, az-e az üzemanyag szivattyú, vagy csak valami üzemanyag szint jeladót méregetek.

 

-Lenne valakinek ötlete merre keresgéljek tovább, merre mehet az a 2 vezeték (ha egyáltalán az az átemelő szivattyú vezetéke, ha nem, akkor az merre található)?

-műszer nélkül meg tudom valahogy, hogy működik-e még az adagolóm (átlátszó üzemanyag szűrő utáni üzemanyagcsőben buborék, indítózásra szakaszosan mozdul az adagoló felé)?

-tudna nekem segíteni valaki hogy légtelenítsem a rendszert lépésről lépésre (egyúttal lehet kicserélném az üzemanyag szűrőt is)?

 

Ha valaki tudna segíteni nagyon hálás lennék, mert jelenleg nincs lé szervízre. :(

 

Köszönöm előre is.

 

Üdv.:

István