gazo22 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 142

Kedves Levelezőtársaim!

Ezt a bejegyzésemet már tegnapelőtt beírtam, de túl hosszú vagy lassú lévén, a számítógép törölte.

Nem hiszem, hogy az az autós, aki jogilag valószínúleg vétlen volt, és aki ma halálra gázolt egy autóbusz mögül kilépő 6 éves kislányt, nyugodt lélekkel hajtja ma álomra a fejét. 

Ha nagy jármű, mint tehergépkocsi, autóbusz, kamion áll az út szélén, lassítsunk le, és győződjünk meg, hogy nem lép-e mögüle ki valaki. Baján például a távolsági autóbusz állomásnál a Czirfusz utcában. Én mindiig lassan haladok el az autóbuszok mellet, inkább elviselem, hogy néhány autóstársam tülköléssel serkent gyorsabb haladásra.

Elmondok egy velem tóbb, mint 50 évvel ezelőtt megesett történetet.  20 km-es sebességgel mentem egy 250-es BMW motorral. egy olyan utcán, mely a bajai Attila utcához volt hasonló. Egy kisfiú meglátta a másik oldalon az édesanyját, és hirtelen átszaladt. Hogy el ne üssem, elfektettem a motorkerékpárt. Az édesanya sikoltozására lincshangulat alakult ki, mivel annak idején ilyen korú fiatalnak még nem volt jogosítványa abban a városban, és a diáksapkát viselni kellett. Szerencsére voltak emberek, akik felfigyeltek rá, hogy a gyermekhez a motor hozzá sem ért. Csak rajtam, meg a motorkerékpáron voltak horzsolások. Én egy életre megtanultam, hogy meg kell próbálni a váratlan helyzeteket is kivédeni, és a védekező típusú (defenzív) vezetés híve lettem.

Tisztelettel:

Gál Zoltán