Chani2 Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1155

Szia!

 

Táp tartalmaz(hat): gyógyszer, szója(ezt főleg amerikából importálják, mivel olcsó és 90% génkezelt) és ezeken felül kukoricát, búzát, árpát stb., tehát takarmányt. Szóval a tápok fehérjedús állateledelek, amiknek az alapja a szója, amint mint írtam az esetek nagy százalékában importált, főleg amerikából és ott olcsón csak a génkezelttel foglalkoznak. Na most mivel a mondás is így szól, hogy az vagy amit megeszel, ezért én ezt elkerülném, ha lehet. Ha táppal etetnék itthon is, akkor már inkább megvenném a boltban, azzal nincs gond, és pont olyan vacak élelmiszert ennék.

 

A takarmány ezzel szemben, legalábbis az én nyelvezetem szerint a többé kevésbé természetes dolgok. Pl. kukorica, búza, árpa, tritikálé, burgonya, répa, tök stb.

Az már csak hab a tortán ha sikerül nekik savót vagy ilyesmit szerezni néha.

 

Azt meg még az egyetemen a prof is bevallota, hogy bizony a zárt tartás tényleg fokozza a hízást, de ez a fajta zsír nem a húsba épül bele, hanem elkülönül. Magyarul jó sok lesz belőle, de a hús minősége nem lesz jobb, sőt. Viszont ami mozoghat, ott a zsír a hússzövetek közé rakódik le és a sütéskor jobb ízt és állagot biztosít.

 

Szóval ha a tankönyv szerint akarnék etetni, akkor azt én is meg tudom tenni, csak el kell olvasnom. De én inkább a régi fajta disznótartással próbálkoznék, csak sajnos nincs már a családban kitől megkérdeznem.

Előzmény: woods80 (1152)