woods80 Creative Commons License 2012.11.22 0 0 1128

Szia!

 

Jó pár dolgot, felsoroltál, ami részben igaz is meg nem is.

Nem igaz, hogy 4-5 hónaposan eléri a 110 kg, még nagyüzemi szinten sem! Az sem igaz, hogy az I. osztályú húsminőség 110kg- nál van. A napi adagot pontosítanám: napi átlag takarmányfelvételre(adagolni csak nedvesetetésnél szoktak, de az is az étvégytól függ). Ezt úgy is lehetne mondani, hogy ad libitum etetést kell alkalmazni a hízó állománynál. A takarmányfajlag amit írtál, nagyjából megfelel, bár Nyugat Európában már vannak olyan országok ahol 2,2- 2,5kg takarmányból kihoznak 1kg élősúlyt,de ezt csak agyon hybridizált sertésfajtákkal és állati eredetű fehérjével tudják elérni, mint pl.: a halliszt, aminek 60-70% a nyersfehérje tartalma van. Ezért lehetséges az hogy olcsóban tudják eladni a sertéseiket. Na meg, hogy kinyalják a hátsójukat a földtulajdonosoknak, azzal a ku_va intervenciós földalapú támogatással, és ezzel az egekbe emelik a takarmány árakat, aszály ide vagy oda. Az állattenyésztés meg levan sza _va! Ha sokan tudnák, hogy mennyi ügyvéd és politikus rendelkezik jókora földtulajdonnal, fingjuk sincs a mezőgazdaságról, de van nekik, mert olcsón hozzá jutottak, vagy ilyen- olyan indokkal rátették a kezüket.

Jól eltértem a témától, sorry, de ez mindig felháborít!

Visszatérve, még annyit írnék, hogy ha, nem kap semmilyen tak. előkeveréket vagy valami ilyesmit akkor nem valószínű a 3-3,5 fajlag.

Sok sikert kívánok! 

Előzmény: Chani2 (1127)