Persze, mert a régi 2015-ig érvényben lévő szerződést az okos Szocik úgy kötötték meg, hogy rohadt drágán kapjuk. Kiváncsi leszek Viktorék milyet kötnek a 2015 utáni időszakra? Jó lenne ha az már piaci alapon menne. Egyébként van egy összeesküvés elméletem, ami ha igaz akkor még én is a Fideszre fogok szavazni legközelebb. :-) Bár nem éppen úriemberi viselkedésre vall, mint ahogy az sem ahogy eddig az energia szektor velünk fogyasztókkal bánt!
Ugyebár anno a 90-es években eladtunk mindent a nyugati cégeknek. Energia szektortól kezdve cukorgyárakig, bankokig, stb, mindent ami csak ért valamit. Most meg úgy szivatják őket hétről hétre, hogy már nekem ég a pofám. (50%-os társasági adó egyik napról a másikra, az energia szektorban*) mintha csak arra menne ki a játék, hogy mikor unják meg ezek az egészet, és húznak innen vissza a pi..ba? Fogják és eladják az itteni érdekeltségeiket, mondván itt már semmit sem lehet aratni, sőt. Aztán megveszi az állam vagy egy Közgép közeli cég az egész kócerájt.
*Jövő év elejétől az energiaszolgáltatók jövedelemadóját 50 százalékra emeli a kormány, de az előbbi és a 19 százalékos általános társasági adókulcs közötti adóból levonhatóvá teszi a társaságok által végrehajtott beruházásokat, a 19 százalékot meghaladó adó 50 százalékának mértékéig. Ez 40 milliárd forinttal javítja a jövő évi költségvetési pozíciót.