kedveske240 Creative Commons License 2012.11.14 0 0 36606

Ne egyből próbáld a szilárdat, vagy nem tudom mennyire szilárdat szeretnél. Eleinte kézbe adható dolgokkal próbálkozz, pl nasiként a buláta, kölesgolyó jó kezdet. A kukorica kukit minden gyerek imádja... :))) Ha ez megy, akkor próbáld utána a főtt répát, főtt krumplit, darabka banánt amit megtud fogni és tetszhet neki, hogy tudja rágcsikálni és egyél vele Te is, lássa, hogy az amit a kezébe adtál, az mire való: "játszatok".

Aztán ha ez ok, akkor kezd a főzit kicsit darabosan adni, a rizst nem turmixolni, a krumplit/főtt dolgokat csak villával összetörni, a tésztát is én úgy adtam, hogy a zöldséges részt kicsit összeturmixoltam, a tésztát meg felvagdostam kicsire, hogy rágja. Mi valahogy így csináltuk. Most ott tartunk, hogy akkor eszik szívesen, ha tud rágni, de még mindig van a pépes rész és abban vannak a darabkák, a hús miatt amúgy is muszáj turmixolnom, azt még nem tudja megrágni, sehogy sem.

 

Meg én nagyon sokat adtam neki almát, egy egészet, úgy egyben meghámoztam és odaadtam neki, nem ülve vagy ilyesmi, hogy most akkor szigorúan etetőszék és eszünk, hanem hogy úgy játszon vele, ismerkedjen. Így kicsit játszott, megtalálta az almát és nyammogott rajta, majd megint játszott, észrevette, spuri, kicsit rágcsika, köhögés (Anya infarktus) :), majd megint játék. Így volt, hogy szinte a magházik lerágta egy délelőtt... :) Utána lehet felmosni, mert minden tiszta nyálas alma, de ő imádja ezt és ez a legfontosabb...

Előzmény: GordonAnyu (36604)