Astrojan Creative Commons License 2012.11.13 0 0 578

Az autó saját magához képest áll. Nem lassít, nem gyorsít. Saját magához képest.

 

Igen, vannak ilyen autók. Úgy hívják õket, hogy : parkoló autók. Saját magukhoz képest parkolnak. Aztán olyan is van, hogy az autó saját magához képest nem áll, hanem mondjuk felrobban.

 

De nem tudom érzékelted e, hogy nem akarom mérni saját magához képest az óra sebességét menetközben, mert az elég triviális, hogy az egyforma körülmények között lévõ órák egyformán járnak. Ha ezek a körülmények változnak, akkor változhat az órák járási sebessége is, pl rázkódás, hideg, meleg, ütés, nyomás, úthenger miegymás.

 

De az egyenesvonalú egyenletes mozgás nem tartozik bele, ettõl nem változik az óra járási sebessége, ezt akarom mondani.

 

Mormotának van 2 kisérlete összesen 4 db órával néhány nanosec mérési eredménnyel és nagy adag elfogultsággal.

Van még négy másik repült óra is amit visszahoztak de 3 közülük olyan összevissza járt, hogy azokat ki kellett volna zárni a kisérletbõl. Ehelyett hozzáigazitották az órákat a számított értékekhez. A 4. óra (447.sz) amely a legstabilabban járt, meg éppen a várakozások ellenkezõjét támasztja alá, nem mutatott semmiféle relativisztikus “ugrást”.

 

Szóval a kisérletekben szereplõ órák felét Kellynek hála, úgy ahogy van ki kellett dobni ezért maradt 4 db óra a nyolcból, sokkal kevesebb repülési idõvel, erre vagy olyan büszke mormota?

 

Én szégyellnék megszólalni is ennyi “bizonyítékkal” a fizika egyik sarokpillérének számító relelm mögött.

Előzmény: Törölt nick (574)