Én azt írtam, hogy a közeli témák összefűzése lehet problémás a nodal pontok miatt (a két objektívet feltehetően nem lehet úgy elhelyezni mintha egy objektív forogna a nodal pontja körül).
Azonban egyrészt távolabbi témánál ennek már messze nincs ekkora jelentősége (ráadásul ő csak két képet akar összefűzni, az könnyebben megoldhatónak tűnik mint egy nagyobb képsorozaté), másrészt van olyan panoráma, aminél nem érdekes a nodal pont. Pont nemrég kérdeztem itt (12662) a linear panorámákról, az pl. pont olyan ahol nem is jön elő ez a probléma, mert ott a témára merőlegesen kell mozgatni a képek között a fényképezőgépet, szóval ha két géppel fotóz valaki egy időben, akkor elég arra figyelni, hogy egy síkban legyen a két fényképezőgép érzékelője (így készülnek ezer éve a 3D fotók is).
Szerintem lehet találni olyan panoráma témát, amire jobb a két gépes megoldás, mint az egy gép mozgatása, szóval érdemes kisérletezni, még akár valami új is kijöhet ebből - és most direkt nem googlizok rá arra, hogy csinált-e már valaki ilyet korábban vagy sem, de ha látatlanban kéne fogadnom, akkor inkább arra tennék, hogy nem új az ötlet, készült már így panorámakép.