Ma szabadnapos voltam, ezért reggel elkezdtem átpakolni a faanyagot mert amikor meghozták akkor csak gyorsan lepakoltuk, meg kevés is volt a távtartó léc. A széldeszkákat ki kellett pakolnom az udvarra egy kupacba, a garázsban már nem fértem el, mozdulni is alig lehetett. hatalmas műanyag lapokkal letakartam, hogy fentről ne érje nedvesség. Természetesen raklapon van.
A garázsban lévő farakásnak így már tudtam uj helyet csinálni ahova át tudtam pakolni, ügyelve arra, hogy a távtartó lécek pontosan egymás fölött legyenek a pallók végeinél. 3 sort már nem tudtam átrakni, mert nem fért a garázs tetejétől több a kupacra. Azok maradtak a régi helyükön raklapon. Volt otthon egy kis maradék tesco-s olajfestékem, nekiálltam lekenni a pallók végeit jó alaposan.
A felére lett elég az olajfesték mert elfogyott. Így most már nyugodt vagyok, mert nem fog megvetemedni a fa remélhetőleg és nem is fog befülledni. Hótól, esőtől védett helyen van, jó szellős a garázs, alul és fölül van egy-egy 5-10cm-es rés körbe így a szél át tudja járni. Lehet, hogy a garázsból kéne szárítót csinálnom, ott legalább már van tető meg körben lambéria oldalfal nagy ablakokkal körben.
A gondom az, hogy nemigen tudom hogyan biztosítani a szárításnál azt, hogy élyszakára ne hüljön le a nappal felmelegedett faanyag ha a garázst hagyom meg szárítónak. A felfűtést nappal egy sörkollektorral meg tudnám oldani, de élyszaka az nem fűt meg felhős időben sem. Egy 6m2-es sörkollaktor úgy be tudna ott fűteni szép napsütéses napon, hogy megmaradni nem lehetne a garázsban, simán tudnék ott talán 70-80 C fokos meleget is csinálni vele. Hőszigetelni kellene a garázst, lezárni a szellőző rések nagyrészét villanyt fixen ki kellene vezetnem oda a föld alatt, hogy ott egy komolyabb fűtött szárítót tudjak csinálni. Addig viszont csak így szellősen tudom szárítani a fát. Szóval lehetőségeim lennének, de se pénz se időm nincs most rá, beindult a túlórázás a melóhelyen, most ott kell helytállnom.