szanda 1 Creative Commons License 2012.11.10 0 0 3437

Üdv mindenkinek aki erre jár!

Újfent segítséget vagy ötletelést tapasztalatot kérek tőletek. A probléma a következő.

Adott egy 15 éves 2,5 tdi caravell. A fűtéssel és hűtővízzel szívok.

A 3295 hszben már írtam a problémáról, de mostanságra tisztázódott ? le igazán, hogy azt sem tudom /tudjuk/ merre is induljunk. Szóval úgy kezdődött, amikor az ősz folyamán először felcsavartam a fűtés gombot úgy ahogy fűtött. Folyamatos használat közben kb egy másfél óra múlva villogott a víz jelzője. Gondoltam önteni kell bele. Megnéztem és láttam, hogy a minimum jelzés alatt van a szint. Jó fél óra állás után lecsavartam a kupakot, de elég magas nyomás volt benne, mert pár deci folyadékot kispriccelt. De ezek után még mindig volt a tartályban folyadék, feltöltöttem a megfelelő szintre majd jó 200 kmt még utaztam. A cél előtt kb 15 kmrel újra világított a lámpa. Hazaérve láttam, hogy újra csökkent a szint és a tartály körül nedves minden, tehát a sapkán keresztül kifújt. Közben fűtésem csak akkor volt, ha min 100 km/h val mentem, alacsony fordulaton semmi. Azóta is ezeket produkálja, hol több távolságot, hol kevesebbet megtéve fogy a folyadék. Természetesen a fűtés, mint a mesében. Közben mentek az ötletelések különböző helyekről, biztos megfőtt a motor...

hengerfejes.... átégett a tömítés. Megjegyzem a folyadék soha nem forrott fel, a hőmérséklet mutató is stabilan 1/3 szinten áll, a termosztátot gyárira cseréltük, de mindig van kevés pezsgés bugyborékolás a tartályban amikor leállok.

Ami viszont újra rejtély, hogy kb egy hete leálláskor nem hogy csökkent vona a folyadék szint, hanem nőtt szinte a sapka tetejéig.

Fűtés továbbra sincs.

A folyadék nem szineződött /hengerfej gátrepedés/ az olaj szint nem nőtt, nincs fehér kicsapódás az olajsapkán.

Kedden tud hozzáfogni a szerelőm. Mindenekelőtt valahogy meg szeretné mérni CO mérővel, hogy a tartályban képződő pezsgés levegő, vagy füstgáz. Ha netán füstgáz akkor szerinte hengerfejes.

Én mint hozzá nem értő csak lesek és szívom a fogam... sokba fog kerülni :-(((

A másik oldalon biztatom magam, bár lehet rossz összefüggés, hogy a motor szenzációsan működik semmi rendellenesség a fogyasztása meg álomszerű /vegyes használat 6,3 l/100km/

Véleményeket tapasztalatokat kérek tőletek.

Köszönöm !