Végigolvastam a hozzászólásaidat, megnéztem a képeket. Látom másba is belekötöttél a szóhasználat miatt.:DDD Szerintem ennek nem nagyon van jelentősége, de azért itt a topikon 3 dolog is előfordul:
- Ágdaraboló
- Ágaprító
- Ágdaráló
A hivatkozott oldal a darálást kalapácsokkal hozza kapcsolatba, míg a darabolás/aprítás késekkel történik. Persze van olyan gép, amiben mind a kettő van. Azért az inkább daráló, csak legfeljebb a darálás előtt előaprítás történik.:)
A darabolás és aprítás tehát késekkel történik, amik között érzésem szerint pont az tesz különbséget, amit írtál is: a végeredmény mérete. Az 1-2 hengeres, hengerenként 2-3-4 késes gépek inkább a hosszabb darabolásra (5-12cm) alkalmasak, míg a nagy tárcsás 1-2-3 késes gépek aprítékot (1-2-3cm) készítenek.
Nem biztos, hogy teljesen pontos és szakszerű vagyok, de nekem ez így szűrődött le. Hogy a feldolgozható átmérő mitől függ, azt csak sejtem. Leginkább a motor erejétől il.. a teljes hajtásrendszertől. Persze lehet, hogy tévedek.
Szóval szerintem ne a szavakon lovagoljunk, hanem azt mond meg nekem kérlek, hogy a pici (1-2-3cm) méret (apríték) mivel állítható elő? Ha piacon veszem, mit keressek ill. ha csinálom mit csináljak? A Steve Bedair féle szeletelőt ismerem, érzésem szerint az tökéletesen megfelel a célnak (csak adagolója nincs, bár a gravitáció besegít), de amit vettél (JM 006 Wood Chipper), az is tetszik, csak drága és nem tudom mi van benne. Gondolom már belenéztél:)
Nagyon ügyesek vagytok, gratula minden barkácsolónak!!!