atty707 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 5106

Anno volt olyan HV-s sofőr, bár lehet, hogy vidékit csinált, aki megállt leszállította az utast és továbbment ha étkezett. És milyen igaza volt.

 

Anno volt olyan HV-s sofőr, akinek nem esett le az ujjáról a gyűrű, és MINDEN nap, amikor a hivatalos reggeli/ebéd ideje volt kultúráltan elfogyasztotta az ennivalóját, és végigsöpörte, végigmosta a járművet belül, és ha volt ideje akkor kivül is. Az összes (alsó)józsai sofőr rendszeresen takarította a végállomáson a buszát még akkor is, ha csak 20-25 perce volt rá, pedig volt nem egy olyan, aki kevésbé lelkesen végezte a munkáját...

Ezzel nem azt mondom, hogy minden egyes járművezetőnek kutya kötelessége lenne az, hogy minden nap végigfókázza a járművét, de ha egy-két paraszt összekoszolja, akkor legalább a végállomásra kérjen takarítószemélyzetet, ha ő nem akar/tud (mert nincs ideje) foglalkozni a problémával!

 

Egyébként egyet értek az étkezés rosszallásával a szolgáltató részéről, de lehetnek kivételek. pl. tényleg cukorbeteg valaki, vagy hogy magyarázod el a 4-5 éves kis gyereknek, hogy most nem ihatsz/ehetsz, mert a csúnya ellenőr bácsi megbüntet? Hallgassuk végig az üvöltését? Akkor inkább rágcsálja azt a nyamvadt kekszet, vagy kiflivéget. Csak akkor kellene büntetni, ha tényleg "maradandó" károsodás éri a jármű berendezését, értem ez alatt ha nem lehet egyszerű seprű segítségével eltávolítani a szennyeződést.

Ráadásul azt az idióta barmot, aki ezt a "plüss" belsőt megrendelte! Nézd meg a trolinál a rokkantkocsi párnát! Okádék, ahogy kinéz, koromfekete már egyes járműveknél!

 

Amit nem tudok elfogadni, és továbbra is rosszallással gondolok vissza, amikor a nyáron egy reggel egy nem friss rókácska utazott velünk a kedves dkv járatán. (Megemlítettem itt is.) Állagából megállapítható volt, hogy nem aznap keletkezett, mégsem tettek semmit azért, hogy az utazóközönségnek ne kelljen látni és érezni...

Itt felelős lehetett a takarítószemélyzet, valamint a járművezető is, mert a reggeli átvizsgálás során nem jelezte a szennyezést.

 

Nem, egyszerűen sok a par***t

Ezzel én is egyetértek, tényleg kifordult magából ez a világ, és ez sajnos egyre rosszabb lesz. Megdöbbentő, ahogy az ifjoncok a közösségi közlekedéshez hozzáállnak! Azon már meg sem lepődök, hogy 4 gerincsérvvel, meg folyamatos lábzsibbadással nekem kell átadnom a helyem a járműveken a kisgyerekes anyáknak, vagy az időseknek, de a legújabb szórakozás, hogy beállnak az ajtóba, és nem hajlandóak onnan elmenni még kérésre sem! (A "szabad lesz?", vagy "elnézést, leszállhatnék?" kérdésekre rendszeres a NEM válasz. Utána meg csodálkozik a köcsög, ha lesodrom a járműről...) Annak idején a tanárunk ilyen viselkedésért lepofozott a járműről, és mehettél gyalog!

A sok firkálóról nem is beszélve! Szilánkosra törném mindkét kezét az ilyen aljanépnek az után, hogy fogkefével kapartatnám le a "mesterművűket" a járműről!

 

Szóval nem könnyű a helyzet. 20 évvel ezelőtt hatalmas tisztelet övezte a sofőröket (tanárokat), mára ez már eltűnt, lassan a gyűlölet veszi át a helyét, ami nagyon nem jó!