Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 4056

Sziasztok!

Andy, mikor ezt a remegést érzed, akkor annyi történik, hogy valahogy túl gyorsan ver a ritmuszavar miatt a szív, és nincs ideje teljesen összehúzódni, és pumpálni. Fontos hogy megnyugtasd magad, ne pánikolj, nekem volt, ha túl sokáig tartott, akkor rosszul lettem, gondolom kevés volt az oxigén.  A veszélye szerintem a vérrög - ha sokáig előfordul, nem pumpál ki rendesen, létrejöhet rög, amit a következő pumpálásnál betol a véráramba. Ezek szerintem olyan dolgok, amit egy kardiológusnak kell megoldania.

forrás

"Pitvari tachycardia

Pitvarfibrilláció – a szívritmuszavar egyik gyakori fajtája – áll fenn, ha a szívpitvarok gyorsan, rendszertelenül vernek. A ritmusavar e formája az esetek többségében inkább idősebb emberek esetében alakul ki.

A pitvarfibrilláció során a pitvar frekvenciája (percenként 350-600) annyira magas, hogy a pitvar határozott összehúzódás helyett hernyószerűen fibrillál. A pitvarfibrilláció ritkán jelent életveszélyes állapotot, hosszú távon viszont emeli – többek között – a stroke előfordulási valószínűségét.

Pitvari remegés

A pitvari remegés nagyban hasonlít a pitvar fibrillációjához. A ritmuszavar két formája egyidejűleg is előfordulhat. A pitvari remegés legtöbbször a pitvarban fellépő rövidzárlat következtében alakul ki."

 

Nem tudom, nekem ez melyik volt. Nálam előfordult olyan, hogy nem voltam sinus ritmusban, és ki akartak ütni, szerencsére ez elmaradt :) többféle gyógyszert szedek, ritmusszabályzót, frekvencia lassítót, és vízhajtóval kombinált vérnyomás csökkentőt. (3 féle) + amit a pajzsmirigy alulműködésre kell.

Ami nekem segített  - pánik elkerülése, zene hallgatás, nyugalom. Különböző stressz oldási technikák beválhatnak. Engem most már gyakorlatilag évente lát kardiológus.  Ha nagyon rosszul vagyok, bemegyek a sürgősségire, volt olyan hogy megálltam a pultnál, és közöltem, nincs sinus ritmusom. CSak kicsit röhögtek körbe. Majd néztek egy sima pulzust, és mondták, jé, tényleg....szerencsére mostanában ez már sokkal ritkább. Mióta a pajzsmirigyet kilőttük, és csak pótolni kell a hormont, ezek a nagyon erős tünetek szűnőben vannak.

 

Kisa.kreatív nekem egyértelműen volt összefüggés - a túlműködés pörgette annyira a szívemet, hogy ritmuszavart okozott. Most már az én pajzsmirigyem sem működik, Letroxot szedek, tsh 1,3. Ennek ellenére nem kéne hogy legyen zavar, mégis, ugyan ritkábban, de tapasztalom az extrákat.

 

Mindenkinek jobbulást :)

Előzmény: andy0902 (4054)