IV. Pacacár Creative Commons License 2012.10.31 0 0 805

Bocsánatot kért Jávor Benedek Wittner Máriától PT- 2012. október 31., szerda Hirdetés

 

„Tegnap levelet írtam Wittner Máriá-nak, amelyben elnézést kértem tőle azért, ha a hétfői parlamenti akciónk során, politikai álláspontunk kifejezése közben inzultus érte. Szabó Tímea képviselő a helyszínen bocsánatot kért Wittner Máriától” – mondta lapunknak Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője. Hozzáfűzte, semmiféle erőszakos céljuk nem volt.

Ismeretes, hogy az LMP-sek hétfőn, az előzetes regisztrációt alaptörvénybe foglaló szavazás kihirdetésekor – utalva a kommunisták 1947-es választási csalásaira – kék cédulákat dobáltak a karzatról a kormánypárti padsorokra. Wittner Mária képviselőt elmondása szerint ekkor dobták fejbe egy cédulatömbbel. Az 1956-os szabadságharc után halálra ítélt politikus tegnap nem volt benn a Parlamentben, így nem találkozott semmilyen bocsánatkéréssel. Arra is kitért, Kövér László házelnöknek levelet ír, hogy vizsgálják ki az atrocitás körülményeit.

A fideszes képviselő a hétfői eseménysor után lapunknak kifejtette, amikor számon kérte a liberális képviselőkön az esetet, Szabó Tímea képviselő válaszul csak annyit mondott neki, azért tették, mert fiatalok. Mint folytatta, szerinte az LMP-sek január 1-jéig, az új országgyűlési törvény hatályba lépéséig folytathatják akciói-kat, hiszen ekkortól megszigorodik a házirend, feláll a házőrség. Ők akár ki is vezethetik majd a renitens képviselőket az ülésteremből."

 

Remélem kitíltják őket az ülésteremből....

Előzmény: stevebi (804)