soldat inconnu Creative Commons License 2012.10.30 0 0 695

Az egész rendőrség kiiktatná a Jobbikot?

 

Az egész rendőrség számára kezelendő probléma a Jobbik, vagy csak Orbán Viktor magánhadseregének feladata ez? Tette fel a kérdést Novák Előd a Jobbik országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában.


A képviselő kérdése arra az elhiresült beszédre utalt, amely Hajdu János a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának szájából hangzott el. Beszédében egy megoldandó, de kezelhető problémának nevezte a Jobbikot. Novák Előd úgy fogalmazott: "a magunkfajták bíztak abban, hogy csak az Orbán Viktor magánhadseregének tekinthető TEK kapta ezt feladatul, de most október 23-án is tapasztalniuk kellett, hogy hogy sajnos a többi rendőri egység is a nemzeti ellenzékre van ráállítva". A képviselő szerint a kormánynak nemhogy két hét, de még két év alatt sem sikerült rendet tenni az országban.

 

Hogy a rendőrség, mi módon próbálja kezelni a „kezelhető problémának” nevezett Jobbikot, arra jó példa a biatorbágyi '56-os megemlékezésen történtek, mondta a politikus. Bodnár Lajost, a Jobbik helyi szervezetének egyik tagját előállították, mert a megemlékezésre egy szovjet és egy európai uniós zászlóval érkezett meg nyakában egy táblával, amelyen az alábbi felirat volt olvasható: „Elég volt az uniókból!” Noha rendőri felszólításra a hazafi a szovjet zászlót bevonta, továbbá átadta azt az eljáró rendőrnek, ennek ellenére mégis előállították, holott valójában semmilyen jogszabálysértést nem követett el, vélekedett Novák Előd. A képviselő emlékeztetett mindenkit, hogy a Legfelsőbb Bíróság már korábban kimondta, hogy nem jogszabálysértő az efféle véleménynyilvánítás. Novák szerint a Pintér Sándor által irányított testület úgy működik, mint a korábban Lamperth Mónika által fémjelzett rendőrség, amely korábban törvénytelenül és önkényesen előállította őt és Budaházy Györgyöt.

 

A képviselő felszólalásában kitért arra is, hogy a „Vezénylő Tábornok Úr” 2006. október 23-án egy százmillió forintos páncélozott autóval menekült, miközben Gyurcsány rendőrterroristái a Fidesz elnökének híveit lőtték. Novák beszédében utalt egy korábbi újságcikkre, ami szerint Orbán Viktor ellenzéki politikusként két golyó- és robbanásbiztos, német rendszámú BMW-vel járt felváltva. A páncélozott luxusgépkocsik havi 4 millió forintos bérleti díját és a 100 kilométerenként csaknem 20 literes fogyasztását állítólag egy névtelenséget kérő, dúsgazdag Fidesz-szimpatizáns állta.

 

Hajdu János – aki korábban Orbán biztonsági főnöke volt - rendelte el a legmagasabb fokozatú védelmet, valamiféle fenyegetésekre hivatkozva, ahogy fogalmazott: „tájékoztattam erről az elnököt, s ő ezután engedélyezte, hogy fokozzuk személyes védelmét.” A Jobbik alelnöke szerint Orbánnak komoly gépkocsiparkja lehet, mert korábban, még a 2006-os önkormányzati választások napján egy szintén német rendszámú Mercedesszel fuvaroztatta el magát voksolni.

 

(barikad.hu)

Előzmény: soldat inconnu (694)