lex perfecta Creative Commons License 2012.10.29 0 0 272

Lebukott a TIGÁZ!

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak, vagy bűncselekménynek minősül   a TIGÁZ gyakorlata?

http://m.mno.hu/ahirtvhirei/a-szolgaltato-emberei-magnesezik-az-orakat-1113283

A Hír TV 2012.10.24-i műsorában bemutattak egy rejtett kamerás  felvételt, amelyen jól látszik, hogy a TIGÁZ gázszerelője a fogyasztó távollétében a mérőórát megkarcolja, majd amikor a fogyasztó előjön az eszközt gyorsan ruhájába rejti. Ezt követően azt a karcolást, amit szándékosan ejtett a mérőn úgy jegyzőkönyvezi a riportban szereplő  gázszerelő  mint régebbi sérülést, majd tisztességtelenül még azt is aláíratja a fogyasztóval, hogy a mérő cseréje során a fogyasztó mindvégig jelen volt.A gázszerelő egy-egy ilyen manipulált gázóráért 30.000 Ft-os nagyságrendű sikerdíjat kap. Száraz Gábor TIGÁZ szóvivő mindent (értsd azt is ami nyilvánvaló) tagad. Sőt még Ő vádolta meg a HÍR TV munkatársait!   Jókai után: Arany ember.  J Cége pedig természetesen makulátlan. Mondjuk a riportot látva azért én alaposan megvizsgáltatnám a TIGÁZ ellenőrzési gyakorlatát, amely vizsgálatot kiterjeszteném az eddig a MEH által eltusolt panasz esetekre is. A Magyar Energia Hivatal szóvivője visszafogottat reagál. Vajon miért? A riportból az is kiderül, hogy egy másik esetben a TIGÁZ jogerős bírói ítélet ellenére sem hajlandó a szolgáltatásba visszakapcsolni a fogyasztót.A TIGÁZ tehát fittyet hány a jogra, sőt a független magyar bíróság döntéseire.  Miért? Mert megteheti, mert a szabályozó hatóságok jólfizetett kormánytisztviselői –bár azt a sajtó immár két éve folyamatosan jelzi- mégsem  hajlandóak a TIGÁZ jogsértései ellen fellépni és ennek természetesen rájuk nézve semmilyen következménye nincs, az illetményüket havi rendszerességgel továbbra is felveszik.A TV riport itt nézhető meg, illetve a riport itt olvasható:

 

http://m.mno.hu/ahirtvhirei/a-szolgaltato-emberei-magnesezik-az-orakat-1113283

 Leleplező felvétel: a szolgáltató emberei mágnesezik az órákat?

BL Hír TV 2012. október 24., szerda 21:45

Vizsgálatot indít a Magyar Energia Hivatal a Panaszkönyv riportja alapján a Tigáz ellen. A Hír TV fogyasztóvédelmi műsorának rejtett kamerás felvételén a szolgáltató egyik munkatársa felszerelés közben feltehetően megmágnesezi az egyik fogyasztó mérőóráját. A szerelő később elismerte, hogy az átalakítások után jutalékot kapnak, a szolgáltató szóvivője viszont tagadta a fejpénzt.

http://m.mno.hu/ahirtvhirei/a-szolgaltato-emberei-magnesezik-az-orakat-1113283

„Hú, de becsapják itt az embereket ebben az országban, drága. Olyan piszkos dolgokat művelnek, hogy ez nem igaz.” Több mint egy éve hangzottak el ezek a mondatok, ekkor foglalkozott a Hír TV Panaszkönyv című műsora először a Tigázzal.

Egy ügyfelet kísértek el akkor rejtett kamerával a tiszántúli gázszolgáltató debreceni ügyfélszolgálatára. A panaszosra 540 ezer forintos kötbért szabtak ki, gázóra mágnesezés miatt, miután nem tudta bebizonyítani az ellenkezőjét. Varga Szilvia és párja azonban sikerrel járt, a tárnoki házaspár október 15-én, első fokon pert nyert a gázszolgáltatóval szemben. „A bíróságtól kértük, hogy rendeljen ki egy hivatalos szakértőt, aki utána meg is állapította, hogy semmi nem történt a gázórával, tehát nem hogy hozzá nem nyúltunk, hanem még mágnesezettség sem állapítható meg” – mondta a televíziónak Varga Szilvia.

A Tigáz szerelője elismerte, hogy a megbuktatott órák után 30 ezer forintot kapnak. A cég szóvivője a stúdióban tagadta a fejpénzt, a műsort pedig elfogultsággal vádolta. Az energiahivatal szóvivője az ügy teljes kivizsgálását ígérte. „Minden olyan körülményt meg fogunk vizsgálni, ami itt fölmerült, ezt a riportot szeretném Önöktől elkérni. Fogunk konzultálni természetesen a Tigáz szakértőivel is és ennek az együttes vizsgálat eredményeként fogunk döntést hozni a kérdésben” – fogalmazott Vigassy Csaba, a Magyar Energia Hivatal szóvivője.

A hivatalnál egyébként nem tudnak arról az állítólagos műszerről, amelyet a Tigáz szerelője használt.

 

http://m.mno.hu/ahirtvhirei/a-szolgaltato-emberei-magnesezik-az-orakat-1113283

 

***

„TIGÁZ, mert megteheti.”

„TIGÁZ, szenvedélyük a rágalmazás.”  Tegyük hozzá, azon fogyasztók megrágalmazása és becsületének a meglopása, amely fogyasztók gázmérőit a maguk a TIGÁZ szerelői manipulálják csak azért, hogy hozzájussanak egy ki, sőt tetemes mellékeshez.

Úgy tűnik, hogy „multiéknál „a tisztesség nem sokat nyom a latba.

Kérdés:

Mit tesz a nyomozó, illetve a vádhatóság?

Mit tesz a Magyar Energia Hivatal?

Mit tesz a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság?

Mit tesz az ombudsman?

Mit tesznek az országgyűlési képviselők?

Mit tesz az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Albizottsága?

Úgy tűnik semmit.

A kérdés költői: Rendben van-e ez így?

Nem igazán.

Akkor valamit tenni kellene nem?