Carina_S Creative Commons License 2012.10.28 0 1 4150

Szia!!

 

Kérdeznék tőled egyebet is. Nemrég láttam a neten egy eldugott weboldalon egy régebbi gyártmányú (elég ősi) harisnyaszem-felszedő készüléket. Tulajdonképpen kézi kanalas tű, de van még rajta egy plusz rátekert, és eléggé különös módon hajlított drótocska. Mi célt szolgálhatott harisnyaszemszedés közben??? (Talán távtartó, hogy éppen a megfelelő mélységig engedje bele a női nylonharisnyákba szemszedőtűt....... ?))

 

Itt van a képe, meg a szakleírásának a képe is (angol):>>

 

 

 

Te mit látsz ki belőle, mire való (vagy mire való lehetett, vagy volt; <<ui. eléggé régi harisnyaszemszedő) a hajlított, rugalmasan merev fémhuzal?

________________________________________________________________________

 

Jár még a weboldalon egy kis plusz angol szöveg (útmutatószerűség) is hozzá:

 

Saturday, July 7, 2012

 

Why worry about RUNS in your nylons? - The Hinz's Mender

  

"RUNS - Why Worry with the  

 

New Hinz's Magnetic Automatic Hosiery Mender?
 

 

They can be mended in a jiffy. Reknits the original stitch."

 

"The only mender which can be operated by an amateur."


Really? Read these instructions and I dare you to figure out how to use this thing. It starts with a small wineglass...and you'll need a large one for drinking by the time you get your first nylon repaired.


Remember, "Now lay mender down while you stretch the runner as tight as possible lengthwise - but not crosswise. This is the most important part of the operation."

 

But if you cannot work this, "You are not completing your stroke clear up and clear down."

 

I think I'll leave it there.

________________________________________________________________________

 

Kíváncsiságból kérdem, de lehet hogy ki is próbálom, hogy vajon mi lehet a haszna (mert hiszen biztos nem minden ok nélkül tették ám rá.. !) annak a kis drótnak???>> Azaz az én kis kézitűmre is rátekerek egy ugyanilyen módon hajlított vékony huzalt, aztán meglátom, hogy majd a női nylonharisnya-szemszedés közben mivel lesz jobb tőle a kis szemszedőtűm... ! ((Tudod, a "Hosiery Ladder-mender" néven kapható van meg nekem, az egy az egyben ugyanilyen, leszámítva a drótot... .))

 

Előzmény: Törölt nick (4146)