Nem ismerem a 2007-est. Nálam a 2003-asban az páros és páratlan oldal parancs nem az élőfejre, vagy az élőlábra vonatkozik, hanem az oldalbeállításnál érhető el, és tapasztalatom szerint úgy az élőfejet, mint az élőlábat érinti. És ugyanitt pipáltam ki azt, hogy az első oldal eltérő legyen.
Tehát a páros oldalon az élőfejbe betettem a képet, az élőlábba pedig az oldalszámot, mindegyiket jobbra igazítva, majd a páratlan oldalra is betettem őket balra igazítva.
Egyébként úgy látom, hogy Te is ezt írod: "ha az élőlábbra kiadom az utasítást, hogy pl. páratlan és páros eltérő, akkor az élőfejre vonatkozóan is végrehajtja és fordítva". Ezek szerint nem az élőfejre/élőlábra adod ki az utasítást, hanem az oldalra vonatkozóan fej és láb együtt.
Egyébként ha az én példámon változtatsz (mondjuk a páros oldalon középre igazítod a képet, vagy az oldalszámot), akkor azt tapasztalod, hogy ez csak a páros oldalakat fogja érinteni, a páratlanokat nem.
Még annyit, hogy nálam sem kezeli külön a program az élőlábat és az élőfejet. Tehát azt nem tudnám megoldani, hogy az egyik legyen eltérő a páros és páratlan oldalakon, a másik pedig nem. De szerintem Te sem ezt akartad.