starline Creative Commons License 2012.10.25 0 0 423

Kedves Mágnesmalac!

 

Most néztem meg a The pirates band című filmelőzetest az internetes videók közül, a mi tévénk gyönyörű képpel játsza le, semmi crosstalk! Semmi 2-3 cm-es eltolódás. Ne haragudj a következő kérdéseimért. Biztosan jól fel van töltve a szemüveged? Én kikapcsolom a tv-t, és csak akkor dugom be a csatlakozót az USB aljatba, ekkor sárgán el kezd világítani a szemüveg lámpája, majd a feltöltés végén elalszik. Biztosan bekapcsolod a szemüveget a 3D-hez? :) A kezdetekkor a férjem segített állítani a 3D-t, rajta a szemüveg én meg csak néha vettem fel. Már vagy negyed órája állítgatjuk, én már egyre dühödtebben kattingattam, mert nekem jó volt, ő meg állította, hogy milyen crosstalkos, amikor kiderült, hogy nincs bekapcsolva a szemüvege. :)) Bocsi, hogy ilyen egyszerű dolgokt kérdezek, de hátha. Az is lehet, hogy el van állítva a tv-n a 3D mélység, Options gomb, azon belül 3D, és ott a mélységnek 0-n kell állnia. Van olyan film, amelyiknél állítanom kellett, mert azzal csökkent a crosstalk, de a legtöbb esetben nulla volt a jó.

A mi tévénken egyébként, úgy érzem, hogy kevés a crosstalk, bár bennem is felmerült, hogy kinek kinek más jelenti a jót. Például a korábban említett Avatárt is tesztelgettem. Az elején, a főszereplő felébred a hibernációból, és a következő jelenetnél egy nagy csövekkel(?) teli alagutat(?) mutatnak. Ennél például nagyon szellemképes tudott lenni bizonyos beállításokkal, most viszont teljes tiszta a kép. A miénken, ha van crosstalk, akkor szürke, vagy sötét színeknél a kép tetején van.

Az a gond, hogy nagyon könnyen el lehet állítani a tv-t. Amikor a 3D-s olimpiai közvetítést el kezdtük nézni, akkor elsőre elég sok volt a crosstalk, majd a scene-ken végigmenve a játék módban volt a legjobb, ennél szintén a sötétebb részeken fent a kép tetején volt áthallás, de más képeken egyáltalán nem, ott nagyon szép volt a kép.

A gyerekekkel mgenéztük a Tintin című filmet az is szinte végig nagyon szép volt, amikor a hajó belsejét mutatták (sok a szürke) ott volt tapasztalható, de azon túl teljesen jó volt. 

Az internetes zenei videók között fent van Sia Clap your hand című száma, azon például csak annyi áthallás van, hogy a háttérben a Sia felirat, mintha - mintha szellemképes lenne, de nagyon oda kell rá figyelni.

Egy nagyon fontos, hogy a motionflownak nem szabad bekapcsolva lennie 3D esetén. 

 

Most hirtelen ez jutott eszembe, de ha tesztelgetni akarsz filmeket, szívesen megnézem, hogy nálunk milyen. Hátha javítani lehetne a helyzeten.

 

Szép estét! :)

Szia!

Előzmény: magnesmalac (422)