ghepard Creative Commons License 2012.10.25 0 0 387

Hát az nemigen segít a saját látásodat javítani, mert ha leveszed, megint ott vagy, ahol azelőtt. Azért látsz a lyukas szemüveggel élesebben, mert csak kis helyen éri a fénysugár a szaruhártyád közepét a lyukak miatt - mindig ott ahova nézel. Kb olyan mintha a pupillád 3-szor kisebb lenne - így nem szóródik annyi fény szét és élessebben látsz vele.

 

Hát a Bates módszer, hogy nincs tudományosan igazolva. Persze sokan mondják, hogy így meg úgy segített nekik. Mindenkinek javulni fog a látása, ha leteszi a szemüveget. Szinte függetlenül attól, hogy mit fog csinálni. A test alkalmazkodni próbál. De lehet vannak dolgok,  amiknek a figyelembevételével javulhat a szem alakja, a receptorok teljesítménye stb. Én irogattam ide jópár dolgot.

 

A tenyerezés is csak lazítógyakorlat, tehát pihentetés (ezért el is aludhatsz közben). Nos szerinted ez hogyan javítja a látást? Az embernek nem is kell tenyereznie - ott az alvás - az egy nagyon hosszú tenyerezés. Mégse javult még meg senkinek a szeme az alvástól. De lehet javítani azzal is, csak vigyázni kell, hogy milyen helyzetekben alszik az ember - tehát hogy állnak a szemek.

 

A tenyerezés kb annyi, mint mikor futsz és már nem bírsz - na akkor megállsz, kifújod magad egy kicsit pihensz - na és aztán megint futhatsz tovább. De ahhoz, hogy egyre jobban fuss és egyre nagyobb távokat bírhj futni, nem a pihenést kell fokozni - hanem a futást.....

 

A szemmel való törődés egy életre szól - ha elhagyod őket, nem törődsz velük - akkor ők is elhagynak Téged.......

 

Előzmény: Törölt nick (386)