Bubi504 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 47218

Te tulajdonképpen mire használod a körfűrészt ?

Bútorlapot gondolom nem vágsz vele, a nyílászárókat frízből csinálod, szélezésre szalagfűrész, keresztvágásra meg gondolom van gérvágó... 

Egyszer rácsábultam én is ilyen Yato kategóriájú lapra (Falken, románoktól, piacon) .... Vágni vág, és amíg a felület minőségét nem nézed, addig a 'gyönyörűen' jelző stimmel is... de komolyan meg kell kérdeznem, hogy használtál-e Freud/CMT kategóriás körfűrészlapot ?

Neked nem probléma fűrészelés után gyalulni (vagy csiszolni nagy szalaggal vagy koronggal), de kezdő hobbistának gép híján ez nem mindig adatik meg. Ha hiszed ha nem, van olyan körfűrészlap ami után nemhogy gyalu, de még csiszoló se nagyon kell, fényesre vágja a bütüt is. Nem 3000 Ft ez tény (hanem tiz körül indul) , de nem a neve miatt ennyi, hanem mert ennyivel több és ennyivel jobb. Több és jobb rajta a vidia, pontosabb a gyártás (nem üt), nem csak egyszer lehet megéleztetni, és _legalább_ kétszer tovább bírja két élezés között.

Nem kéne megsértődni azon, ha valaki a minőségi szerszámot preferálja (a sértődések mögött mindig igazságok vannak), más a stratégia és kész. A-ból B-be több úton is el lehet jutni. Ami neked (profinak) kézenfekvő és logikus, egy hobbistának lehet teljesen ésszerűtlen is.