Először is szerintem ha valóban érdekel a kérdés és belevágsz a dologba, akkor rá kell szánj pár hetet, hogy elejétől elolvasod illetve beleolvasol. Több ezer beírás van... ;)
A kérdéseidre én, miből gondolod hogy tudom a választ? Bár tudnám... laikus érdeklődő vagyok csupán...
mi köze a piramisoknak Atlantiszhoz?
Egyes kutatók szerint a piramist ugyanazok építették illetve azok tanítványai, akik Atlantiszon is éltek és vagy az atlantisziakat is tanították/alapították, mások szerint maguk az atlantisziak építették... szóval tudtommal csak teóriák vannak. A tudomány szerint bár van még néhány tisztázatlan kérdés tisztán ókori egyiptomi kreációk. Azonban a tudomány pl még nem vizsgálta meg azt, hogy esetleg valamilyen ismeretlen tanítómestereik vagy rejtélyes őseik lehettek-e vagy sem.. ez sem cáfolva, sem bizonyítva nincs... szerintem plauzibilis, kutatható teória... de ez laikus magánvélemény, sok tudós nem így gondolja..
Atlantisz az Észak-Atlanti Hátság?
Akkor a vízből kilátszó része az Azori-szigetek.
Vannak akik szerint az is az atlantisz-világbirodalom része volt illetve esetleg ott volt a főváros egy kisebb kontinensen vagy nagyobb szigeten (de ez kb ilyen ÚJ-zéland méret szóval nem apró szigetecske), mások szerint meg nem volt ott semmiféle sziget sem kontinens, nem süllyedt el semmi sem.. ha az ajánlott topikot olvasgatot, megláthatod, hogy oda írnak olyan kutatók akik szerint ott volt valóban egy prehisztorikus civlilzáció, mielőtt víz alá került és valóban többek közt az Azori szigetek "lógnak már csak ki" a vízből.. de ezek mind teóriák, nincsenek bizonyítva, bár cáfolva sem... ha jól tévedek
Milyen legendák vannak ott?
Ha az ajánlott topikot olvasgatod, meglátod, hogy ott egy elég komoly és alapos kutató írogat, aki szerint ok Odüsszeusz valóban megtörtént regéje leginkább arrafelé zajlott le valójában...
Érdemes lenne kideríteni.
Az ajánlott topikban többek közt ezen dolgoznak komoly, lelkes, lelkiismeretes emberek..
Valamint a Google Erth-ön figyelemmel kísérni az emelkedést. Milyen gyakran frissítik a képeket benne?
Ki van otthon a program használatában?
Szerintem ez marhaság... nem fogsz ott látni semmit... emberi időléptékben és nagyságrendben nem szemmel látható, pláne nem így... esetleg geológigai helyi mérési jegyőzkönyveket beszerzel, akkor lehet hogy láthatsz benne x évente, x miliméter változást... hacsak kataklizma nem lesz ott aligha lesz belátható időn belül érdemi változás... ez a véleményem...