Pesten meg azért lehet haladni szombaton, persze ha ismeri az ember ebben a káoszban (nagykörút 1 sávos, Hungária-Thököly csőtörés) is a kerülő utakat. Az M5 Tesco Megaparktól fel a Klapka utcába 20 perc oda, és 23 vissza az út. Oda végig Nagykőrösi, Hungária, vissza meg annyi, hogy a Hungáriáról az Erszébet királynén le a Herminára, onnan Ajtósi Dürer sor, Stefánia, majd Hungária, Nagykőrösi. A dugó pont a Thökölytől az Erzsébet királynéig tartott a Hungárián. Nekem továbbra is M0K ide vagy oda, még mindig hasznos a Hungária alternatíva, azaz a Salgótarjánin le az Asztalos Sándor út, majd Kerepesi út, Ifjúság útja, Stefánia, Ajtósi Dürrer sor, Hermina út, Erzsébet királyné útja.
Másfél hete szerdán viszont majdnem nagyot szívtam. Kijöttem a Népligetnél 17:13-kor az irodából a mélygarázsból, a Könyves Kálmán teljesen beállva a Kerepesi felé, mivel fentebb valami baleset volt, én meg Árpádföldre mentem 18 órára. Így irány akkor kifelé az Üllői úton le a Kőér u. Basa u. Fertő u. Bihari u. Szállás u. Na itt futottam be megint egy jókora dugóba, mivel nincs lámpa a Kőbányai útnál, így mire a Szállás utcáról kicsorgot a kocsisor a délutáni csúcsban eltartott egy darabig. Utána a Horog u. Pongrác út. Na itt is volt egy kis dugó, mert a 37-es villamos hídjának a felújítása miatt félpályás korlátozás van a Pongrác úton. Ezek után 17:44-re sikerült kiérnem a Kerepesi-Fogarasi sarkához. Innen viszont végig a Fogarasi-Csömöri-Szlovák-Timur úton pontban 18:00-ra ki is értem. Utána hazafelé átmentem egy sorompónál a Héven rá a Magtár út, majd Ilonatelepnél a 3-as útra az M0K-ig, és így M0K-4-es út és 30 perc alatt itthon is voltam, nagyon jó ez az M0K. Az biztos, hogy Pesten nem árt folyamatosan rögtönözni, hogy milyen alternatívák vannak, ha időben ott akar lenni az ember, mert forgalom és dugó továbbra is bőven van.