Oldman. Creative Commons License 2012.10.16 0 0 23272

Közlekedtem burkolatlan utakon régebben. A gyári szűrőket beborítottam konyhai szagelszívóba való anyaggal ami olcsón és nagyon hatékonyan szűr de mégis hatalmas a légáteresztő képessége. Ki lehet porolni, nem dugul el naponta a levegőztető rendszer még sivatagi körülmények között sem, ha konvojban utaznak járművek és jöhet a homok vagy porvihar, lehet üzemeltetni a szellőzőket.

Itthon BIFILTER nevű szintén szagelszívóba való anyagot használok a személykocsimban, hogy ne kelljen tízszer drágább pollenszűrőt cserélni (ajánlom mindenkinek a módszert!). TESCO-ban kapható. Bírja a hőt és elképesztően finom anyagokat, pl. még a pollent is kiszűri. Négy pollenszűrő takarót kiad egy darab. Legutóbb 1800 forint volt az ára.

Ezzel meg lehetne oldani a motor szűrését. A nedvesség sem befolyásolja jelentősen a szűrő és áteresztőképességét, nem tapad össze tőle. Égetni még nem próbáltam de egy járműfelület 50 fokos levegőben több mint 80 fokos a napon és az nem ártott neki, gondolom nem égne meg a motorra erősítve sem ami nem sokáig működne ha bejut nedvesség vagy szennyeződés!