rushbo Creative Commons License 2012.10.16 0 0 2422

Van egy külföldön forgalomban lévõ, szerintem viszonylag könnyen elõállítható, egyszeru édesség, amit itthon nem árulnak (letezik egy nagyon hasonlo, de kezmuves edessegkent sajnos nem tudnam megcsinalni, mert kell hozza gep, viszont csak egy-ket apro dologban ter el a magyar megfelelojetol), de feltételezem nagy sikere lenne a hazai fogyasztók körében is. Szeretném itthon forgalomba hozni és van néhány ötletem, de nem tudom milyen uton induljak el, milyen jogi és anyagi elõfeltételei vannak. nehany otlet, amiken eddig gondolkoztam:

 

1, importálni: létrehozni egy importõr céget, de feltételezem ez egy termék esetében nem érné meg... esetleg kooperálni egy mar meglevo importor ceggel, viszont ebben az esetben hol lenne az en hasznom?

 

2, egy hazai hasonló gyártóval megegyezni: akik legyártanák az édességet az általam kialakított névhez és csomagoláshoz (a marketinget megoldanam). ilyen megoldas letezik idehaza? ha igen, mi a szakneve? azt nem tudom rendelkezik-e vmi fele know-how-val, jogi oltalommal, de tegyuk fel hogy nem. a hazai edesseget csak minimalisan kene kiegesziteni.

 

3, létrehozni egy üzemet: talán ez a legdrágább megoldás, viszont hosszútávon lehet jobban megérné, de sajnos erre nincs megfelelõ forrásom, kockazati tokest pedig aligha talalnek ra...

 

Szeretnek jobban belelatni az adott temaba, mert eddig teljesen hianyosnak erzem a tudasomat.

 

1, Melyik lehet a legjobb ut a 3 kozul? Esetleg mas megoldas?
2, Milyen tipusu vallakozast celszeru erre letrehozni? Milyen jogi/anyagi feltetelei vannak?

 

 

Elore is koszonom a valaszokat!