Törölt nick Creative Commons License 2012.10.15 0 0 46970

A nagy lapát kezeimhez méreteztem a kilépőoldali részt, próbáltam úgy méretezni, hogy kényelmetlenül lehessen csak középen tolva lefogni a vékony anyagot, így rákényszeítem a kezem arra, hogy távolabb fogjam a tolórudat a fűrészlap vonalától. Azért még így is be lehetne nyíúlni a vágási vonalba, ezért ahogy javasoltad a kilépőoldali védő és a plexi is rá fog kerülni.

 

A távolabbi oldal rúdját meg szándékosan méreteztem olyan nagyra, hogy amellett ne lehessen lefogni a munkadarabot, így még véletlenül sem lehet forítva felrakva használni a tolóasztalt.

 

 

Egy hibája van most a tolóasztalnak, mégpedig az, hogy alul a megvezetők csak az első felén van azaz nem ér végig csak kb a tolóasztal közepéig érnek be. Ugyanis a fűrészgép hátsó toldóasztalának nekiütközik a hosszabb vezető. Ezt elég balfaszul tervezték meg, mert a kiegészítő tóldóasztalon nincs horony. Emiatt már eldöntöttem, hogy le fogom cserélni ezt a kiegészítő asztalt egy fából késztettre amin folytatódni fog a horony, így majd ki tudom majd végig engedni a megvezetőket a tolóasztal távolabbi oldaláig. 

Azt tervezem, hogy 10-es rétegeltlemezből készítem majd el a toldóasztalt, körbe kap alul egy lelógó léc keretet amivel meg tudom oldani a rögzítést és a kitámasztást is, középen alul beragasztok egy 15-16 mm vastag másik rétegelt lemezt is hogy merevebb legyen a pótasztal, + a tetejére felülre egy porszórt vaslemezt szeretnék felrakni. Egyenlőre még nincs hozzá megfelelő méretű vaslemezem. 

 

 

 

Előzmény: Soká (46962)