Laura40 Creative Commons License 2012.10.12 0 0 182

De miből,kiből keletkezhetett Isten,mert ha igy lenne akkor az lenne az Isten amiből keletkezett és nem az az isten ami létre jött Belőlle.

De ez igy értelmetlen is,hiszen Isten semmiből nem keletkezett.Mindig létezett.Isten eredet és ok nélküli,mert Mindig létező és ősi,nincs keletkezésének időpontja,mert sosem keletkezhet az ami mindig is létezett.

Ő Maga minden és mindenki oka és Végső Eredete.Nem volt olyan idő amikor Ő nem létezett.Ezért is Ő a Legfelsőbb,mert előbb létezett mindenkinél,és ezért is Mindentudó is.

Hiszen egy élőlény a születése előtti dolgokról nem tudhat,ám egy Olyan Felfoghatatlanul Hatalmas,Mindenható Lény Aki Megszületetlen,Ő valóban mindent Tud,nincs semmi amiről ne tudna születése,létrejötte előtt hiszen ilyen nem is volt.

Vannak olyan Tökéletes élőlények akik (ez csak egy példa) akik

978.450 000 000 000 000 000 000 trillió X 989.974 877 trillió évvel, ideje élnek már!Mekkora tudása,emlékezete lehet az ilyen hosszu ideje élő élélénynek már???

Ám ISTEN Mellett ő mégis csak butácska lehet : ) hiszen ISTEN  már örök idők óta létezett már megszületése előtt is.Nem hiába Mindentudó,Tudása Felfoghatatlanul Tökéletes.Tökéletesen ismeri a multat,istenek számára is felfoghatatlanul régen történt dolgokra is!Ezért még ők is csak csodálják!Még őket is sokkolja ISTEN Tudása.

Minden halandóknak van anyja hiszen itt ebben a világban mindenki születés által jön létre (anyagi világban élők) a tévedhetetlenek (lelki világban élők) pedig Ő a Teremtője,végsősoron persze MINDENKIÉ.De Neki Magának nincs ilyen oka

Ha valaki azt kérdezi,hogy ki volt Isten anyja az nem tudja,hogy kicsoda Isten,e kérdésfeltevés valóban helytelen.

De akkor ez mért merül fel bennünk ez a kérdés??Azért mert anyagi tapasztalatunkat akarjuk átt vinni a Lelki Világba,azt tapasztaljuk,hogy itt mindenkinek van anyja és ebből arra következtetünk,hogy hátha Istennek is van : ) Nehéz elfogadnunk,megértenünk,felfognunk azt,hogy bár minden élőlénynek van anyja de van Egy Legfelsőbb,Felfoghatatlanul Tökéletes Élőlény Akinek nincs anyja,mivel Megszületetlen és időtlenül ősi.

 

 

 

Előzmény: Iván Gábor (-)