gazo22 Creative Commons License 2012.10.12 0 0 140

Kedves Levelezőtársaim!

Történt pedig, hogy a napokban kerékpárral közlekedve majdnem egy autó alá kerültem. Az autó vezetője nem vette észre a Tóth Kálmán utca és a Kossuth Lajos utca kereszteződésénél az elsőbbségadás táblát. Mivel én a védekező, (defenzív) közlekedés híve vagyok, kerékpárral is mindig megnézem, hogy megadják-e az elsőbbséget. Most is időben leugrottam a bicikliról, nem történt semmi baj. (Hogy van-e tényleg ilyen hetedik érzék, nem tudom, de én gyakran megérzem, ha valaki téveszt a közlekedésben.)

Miután leugrottam a bicikliról - ellentétben a gyakran tapasztalt rossz szokással - nem ordítoztam, nem ráztam az öklömet, nem mondtam a vezetőnek hogy tanulja meg a Kreszt -, hanem sűrű bocsánatkérésére csak azt mondtam, hogy "semmi baj". Mint ahogy tényleg nem is  volt.

Maga a tábla elhelyézése a ház falán tényleg nem szerencsés, de máshová nem lehet tenni. Hogy a nagy tűzvész után megtervezett nyílegyenes utcák a szegényslg miatt nem készültek el, tulajdonképpen szerencsés. Ez adja a bajai belváros utolérhetetlen báját, egyedülálló hangulatát.

Tisztelettel:

Gál Zoltán