És most legyünk on!
Sziasztok!
Tetszik a topic, a Merengőről merengőknek is sokat segített nyelvtanilag. Magamról annyit, hogy körülbelül tizenöt éve olvasok fanfictiont napi szinten (egyet minimum, ha ráérek többet is, de nehéz beosztani). Nekem a nyelvtanulásban adott lendületet. És meg kell mondanom, kevés dologgal lehet manapság meglepni, legyen szó akár a történetről, témáról, párosításról, stb. de természetesen még sikerül. Nagyon széles a paletta akönyvek, mozik, tévéshow-k és a többi terén, fizikailag is képtelenség annyit olvasni. Főképp Harry Potter és Naruto, de van ott StarTrek (éljen soká!), Star Wars, különböző mozik, a könyvek területén inkább a sci-fi és fantasy világa. De nem mondok nem a tööbi kategóriára sem, mindig is sokat olvastam. Jobban ismertem a könyvtárat egy ideig, mint a saját otthonomat. :)
Az írás gondolatával komolyabban négy-öt évvel ezelőtt kezdtem kacérkodni. Nyilván mindenki úgy kezdi, leagalábbis az én esetemben, hogy olvas és olvas, némelyik fanfictionra azt mondja, hogy ilyet mindenki tud írni, pláne ha egy olyat talál az ember lánya, ami inkább rossz, mint jó. De azért nem olyan egyszerű dolog az. Egyetértek, hogyha úgy kezdesz neki, hogy mindennap írsz valamit, valamennyit, lehet bármi, akkor már el fogsz jutni valahova.
De mi van akkor, ha a probléma ott gyökeredzik, hogy túl sok ötlet vár megvalósításra, és nem tudom, hol kellene elkezdeni. Például van több "sztorim" több kategóriában, honnan tudom melyik legyen az első, a második. Vagy az a gond, hogy egy sztorinak a végét meg tudom írni, de nem tudom, hogyan kezdjem. Vagy fordítva. Arról ne is beszéljünk, hogy két bekezdés után megakadok, mert párbeszédet akartam írni, de nem éreztem úgy, hogy oda dialógus illik.
Lehet, hogy off: Kérdezhetek fordítással kapcsolatban? Körbenéztem a neten, de nem igazán azok, amikre én gondoltam és problémás...