Muity Mijo Creative Commons License 2012.10.10 0 0 429

Méltatlan csend honol e szépséges, Kaviat barátunk által nyitott, szívemhez közelálló topikban.

Most nyomatékos okom van kavicsot dobni az állóvízbe.

 

Prológus:

 

Végtelenül megtisztelő felkéréssel fordult hozzám kedves régi jóbarátom, a szlovákiai Madar település polgármestere, Édes István.

Egy általuk szervezett 3 napos fesztivál egyik színfoltjának a világhírű bajai halászlé bemutatását iktatták be, mely levezénylésére szerénységemet látta méltónak.

E rendezvénnyel kapcsolatos előzményekből mutatok be most kóstolót.

 

Ajánlófilm: Madari Bor- és Gasztrokorzó - Gastro- Vínne Korzo v Modranoch

 

A rendezvény honlapja: BORKORZÓ

 

A település honlapja: Madar - Modrany

 

A mintegy 200-250 adagra tervezett pontyhalászlé nem kis felelősséggel és munkával járó elkészítésére három barátomat kértem fel, ők: Eperjesi László Bajáról, Fehér János Bajáról és Héhn László Bácsbokodról, akikről nem fogom győzni hangsúlyozni, milyen derekas és odaadó módon igyekeztek városunk e gasztronómiai jelképének rangját ez úton Szlovákiában növelni.

Ehhez a Baja Markating Kft-től és a Szwoboda István nevével fémjelzett bajai bográcskészítő vállalkozástól kértünk és kaptunk népszerűsítést segítő támogatást.

 

Az eseménnyel kapcsolatos fotó- és filmanyagok feldolgozását követően részletekbe menően fogom folytatni a tudósítást.