Méltatlan csend honol e szépséges, Kaviat barátunk által nyitott, szívemhez közelálló topikban.
Most nyomatékos okom van kavicsot dobni az állóvízbe.
Prológus:
Végtelenül megtisztelő felkéréssel fordult hozzám kedves régi jóbarátom, a szlovákiai Madar település polgármestere, Édes István.
Egy általuk szervezett 3 napos fesztivál egyik színfoltjának a világhírű bajai halászlé bemutatását iktatták be, mely levezénylésére szerénységemet látta méltónak.
E rendezvénnyel kapcsolatos előzményekből mutatok be most kóstolót.
Ajánlófilm: Madari Bor- és Gasztrokorzó - Gastro- Vínne Korzo v Modranoch
A rendezvény honlapja: BORKORZÓ
A település honlapja: Madar - Modrany
A mintegy 200-250 adagra tervezett pontyhalászlé nem kis felelősséggel és munkával járó elkészítésére három barátomat kértem fel, ők: Eperjesi László Bajáról, Fehér János Bajáról és Héhn László Bácsbokodról, akikről nem fogom győzni hangsúlyozni, milyen derekas és odaadó módon igyekeztek városunk e gasztronómiai jelképének rangját ez úton Szlovákiában növelni.
Ehhez a Baja Markating Kft-től és a Szwoboda István nevével fémjelzett bajai bográcskészítő vállalkozástól kértünk és kaptunk népszerűsítést segítő támogatást.
Az eseménnyel kapcsolatos fotó- és filmanyagok feldolgozását követően részletekbe menően fogom folytatni a tudósítást.